Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile Girne Amerikan Üniversitesi işbirliğiyle Soma faciasında hayatını kaybeden şehit madenci çocuklarına yüzde yüz burs verilmesine ilişkin protokol imzalandı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikasının şube yetkilileri ile Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş’ın makamında düzenlenen protokol imza törenine Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez Genel Sekreteri Tamer Küçükgençay, Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır ve yönetimi, Ege Bölgesi 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Şendil, Ege Bölgesi Soma(Kamu) Şube Başkanı Şevket Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici de katıldı.
Maden İşçileri Sendikası yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Şube Müdürü Ramazan Öney ve lise müdürlerinin de katıldığı toplantıda protokolün işleyişi hakkında bilgi verdi. Kıbrıs’ta bulunan Girne Amerikan Üniversitesiyle yapılan protokol kapsamında Soma’da meydana gelen maden faciasında şehit olan 301 madencinin çocukları, bu üniversiteyi tercih ederse öğrenim süresi boyunca tam burs imkanından yararlanacak.