Okul bahçesinde yapılan sergide, Okul Müdürü Vural Gök sergi hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti."

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirlmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme proğramı açılmıştır.

TÜBİTAK Bilim Fuarları, 5-12. Sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim proğramı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak , araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyeciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında Tübitak 4006 Bilim Fuarı Destekleme Proğramı kapsamında okulumuzda 11 danışman öğretmenin rehberliğinde 43 öğrencimiz projelerin hazırlanmasında görev almış ve okulumzda 2 ay gibi kısa bir sürede 24 proje hazırlanmıştır.

Amacımız, öğrencilerimizin bilimle buluşmasını bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymasını sağlamaktır. Onların prblem çözme becerilerini geliştirme,yeteneklerinin farkına varma ve kendilerini ifade etme fırsatı bulmalarına destek olma bakımından düşündüklerini eyleme dönüştürmelerini görmemiz ve yanlarında olmanız onlar için büyük önem arz etmektedir.

Tatlı bir heyacanla, meşakketli ve bir o kadarda verimli geçen proje hazırlama sürecinde hergeçen gün kendilerini geliştirerek yeni projelere imza atacaklardır. Sizlerin nezdinde proje çalışmalarında görev alan öğrencilerimizi ve danışman öğretmen arkadaşlarımızı ve katkısı olanları çalışmalarından dolayı tebrik eder başarılarının devamını dilerim." dedi.

 İlçe Kaykamı Alper Çifci, Belediye Başkanı Baki Tezcan ve protokol sergi alanını gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgiler aldılar.

 Bilim Fuarı projesine İlçe Kaymakamı Alper Çifci, Belediye Başkanı Baki Tezcan, Garnizon Komutanı üsteğmen Hakan Üzümcü, Daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Haber ve Fotoğraflar: Mustafa Coşkun/ Andırın