İstanbul Gelişim Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından bu yıl ilki düzenlenen Sektör Günleri, genç girişimcileri sektörün beş yıldızı ile buluşturdu.
Aralarında Ülker, Koç ve Yıldız Holding üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu sektörün büyükleri arasında yerini alan liderler, iş dünyasının dinamikliği içinde yaşanan zorlukları, deneyimleri ve tecrübeleri genç girişimcilere aktardı. Öğrencilerin farklı bakış açılarını gözlemlemesi ve sektöre bir de yönetici gözünden bakması amacıyla yapılan etkinliğe Eski Yıldız Holding Başkan Yardımcısı Cafer Fındıkoğlu, VIA Management Solutions Kurucusu Kamil Bayar, Koç Holding Eski Yöneticisi, Sözcü ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Ege Cansen, Amphenol Industrial Savunma Sanayi Türkiye ve Ortadoğu İş Geliştirme Müdürü Umut Adıgüzel ve Vestel eski Genel Müdürü, Ekip Mapics Kurucusu Kazım Ülker konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan Özen, “Gelişim Üniversitesi gelişim göstermeye devam ediyor. Dolayısıyla bugün sektör günleri adı altında büyük fabrikaların, kurumsal işletmelerin deneyimli yöneticilerini buraya konuşmacı olarak davet ettik. Sektörün değişik alanlarındaki tanınmış kişileri buraya getirerek sektörü öğrencilerimiz ayağına getirmiş olduk. Ben özellikle endüstri mühendisliği öğrencilerini işletme hekimi olarak görüyorum. Onlar işletmelerin değişik alanlarında finanstan pazarlamaya kadar değişik alanlarda ortaya çıkan sorunlara çözüm getiren mühendisler olacaklardır. Dolayısıyla onların değişik alanlarda bu tür aktivitelere katılmaları bilgilenmeleri çok önem arz ediyor” açıklamalarında bulundu.
“Bugün burada stratejik yönetim, stratejik planlama ve strateji konularına değiniyoruz. Bunun işletmeler ve kurumlar için nasıl bir önem arz ettiğinin detaylarına gireceğiz. Konu elbette zor ama bu kültürün yayılması için tohum atacağız” diyen VIA Management Solutions Kurucusu Kamil Bayar, “Eğitim sadece kitaplarda yazan teorilerden ibaret değil. İş dünyasına gelen insanların aktarımları, deneyimleri yani pratikle teorinin birleştirildiği ve anlatıldığı bir ortam. Bu tür etkinliklerle gençler gelişimlerine katkı sağlamış oluyorlar aynı zamanda bizim için de gelişim aracı oluyor. Bunun artarak devam etmesi lazım. Arkadaşların görmediği gerçek dünyadan hareketle ne yapmaları ve ne yapmamaları gerektiği konusunu vurgulamaya çalışıyoruz. Sektörün ne istediğini sektörün içinden gelenler olarak onlara aktarıyoruz. Onların hayal ettiği iş dünyası gerçekten var mı? Bu sorunun orta yolunu bulmaya çalışıyoruz. Hem sektörün dilini buraya aktarıyoruz hem de onların hayalleriyle bu dili birleştirmeye çalışıyoruz. Bu tür organizasyonların artarak devam etmesi gerekiyor” dedi.
Etkinliği organize eden Endüstri Mühendisliği Kulübü Başkanı Sait Can Arı ise verimli bir gün olması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.