Sanayiciden gelen ara eleman talebini karşılamak için 3 yıl önce kurulan, tercih edilmediği için eğitime bir yıl sonra başlanan Seramik ve Cam Bölümü, bu sene de öğrencilerden ilgi görmedi. 20 kişilik kontenjanı bulunan okulda halen 2 öğretim elemanı 2 öğrenciye eğitim veriyor. Kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bölümün yönetimi ise isim değişikliğiyle öğrencilerin ilgisini çekmeye çalışacak. 

GAÜN Öğretim Görevlisi Neşe Ağkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cam ve seramik tasarımı üzerine eğitim verilen bölümde öğrencilere mesleki beceri kazandırabilecek imkanlara sahip olduklarını söyledi. 

Bölümde Selçuklu, Osmanlı ve modern motiflerden yola çıkarak özgün tasarımlarla cam ve seramik objelere yeni bir boyut kazandırıldığını ifade eden Ağkurt, bölümden mezun olanların kendi atölyelerini kurma ve kurslarda usta öğretici olarak çalışma imkanı olduğunu vurguladı.

Ağkurt, eğitimine devam etmek isteyenlerin de üniversitelerin mevcut 4 yıllık programlarına dikey geçiş yapabildiğini hatırlattı. 

Geçen yıl eğitime başlayan bölümün 20 kişilik kontenjanı bulunduğunu anlatan Ağkurt, şöyle konuştu:

"Halen bölümde 2 öğrencimiz eğitim görüyor. Bu yıl fazla öğrenci gelir diye umuyorduk ama olmadı. Bölümün kapanmaması için isim değişikliğine gitme kararı aldık. Maalesef yeterli öğrenciye ulaşamıyoruz. Üstelik öğrencilerimiz geri ödemesiz aylık 200 lira burs alıyor. Değişikle bölümün içeriğinde bir farklılık olmayacak ancak daha geniş bir yelpazeye kavuşacağız. Ayrıca ders içeriklerini de çeşitlendireceğiz."

Ağkurt, iş imkanı daha geniş bir program hazırladıklarını, bu kapsamda isim değişikliğini öngören teklifi de önümüzdeki günlerde YÖK'e sunacaklarını dile getirdi.

Bu yöntemle daha fazla öğrenci çekmeyi hedeflediklerini ifade eden Ağkurt, "Restorasyon, tasarım, çini, ahşap, duvar süsleme gibi iş imkanı fazla olan alanları bünyemize katacağız" diye konuştu.

Ağkurt, sanayiciden gelen talep üzerine açılan okulda mezunlar için iş sıkıntısının olmadığını sözlerine ekledi.