Kendini sürekli yenilemeyi gerektiren mesleklerin başında öğretmenlik geliyor. Demografik gelişmeler ve dijital çağ ise yenilenmeyi ertelenemez bir mecburiyet haline sokuyor. Alman Öğretmenler Platformu, bu gelişmeler karşısında motivasyonunu korumak, kendini ve okulunu geliştirmek isteyen öğretmenler, stajyer öğretmenler ve öğretmenlik okuyan öğrenciler için iki günlük bir program düzenliyor. 18 ila 19 Eylül tarihlerinde düzenlenecek programa Almanya çapından bütün öğretmenlerin katılması mümkün. Königswinter’de gerçekleşecek program ücretsiz olduğu gibi yol masrafları da karşılanıyor.

Program, iyi ve yararlı öğretmen olmayı önemseyen eğitimcileri bir araya getirmeyi amaçlıyor. 60 katılımcıdan yarısı Alman Öğretmenler Platformu tarafından iyi öğretmen adayı olarak gösterilecek. Diğer yarısına ise Almanya çapında bir yarışmaya katılma imkânı sunulacak. Katılmak isteyenlerin 15 Haziran’a kadar www.deutsches-lehrerforum.de adresine girerek kaydolmaları gerekiyor. Alman Öğretmenler Platformu, eğitimi ders vermenin ötesinde bir hayat tarzı olarak düşünenlerin seslerini duyurmaları için önemli bir zemin oluşturuyor.

Katılımcılar burada geliştirilen fikirleri okullarına taşıma imkânı bulabiliyor. Bunun dışında platform sayesinde oluşan ağ üzerinden eğitim alanındaki merkezi problemlerin çözümü için ortaya attıkları tavsiyelerini kamuoyu, eğitim çevreleri ve siyasilerle paylaşmaları da mümkün oluyor. Alman Öğretmenler Platformu, buddY e.V., Cornelsen Öğrenmek ve Öğretmek Vakfı, Telekom Vakfı, Heraeus Eğitim Vakfı, Eğitim ve Toplum Vakfı, Mercator Vakfı, Teach First, Vodafone Vakfı’nın birlikte oluşturduğu bir girişim.