Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Meclisi önüne gelen iki katlı seyyar meslek tanıtım TIR'ını Eyalet Meclis Başkanı Carina Gödecke ile Uyum ve Çalışma Bakanı Guntram Schneider basınla birlikte ziyaret etti. Metal ve elektro sanayi tekniklerinin son teknoloji sistemleri ile donatılmış TIR'ın açılış kurdelesini de Gödecke ile Schneider’in yanı sıra Meslek Eğitimi Birliği Başkanı Arndt G. Kirchhoff kesti.

İlk defa böyle bir uygulamayı denediklerini, çok ilgi gördüklerini, özellikle gençler tarafından ziyaret edildiklerini söyleyen Kirchhoff, “Geçmişte bunun canlı örneklerini ve olumlu sinyallerini gördük. Bu yıl yeni model aracımızla ve yeni teknolojimizle işe Meclis önünden başlayalım dedik.” şeklinde konuştu. Metal ve elektro sanayi üzerine Almanya'nın dünya genelinde bir üs olduğunu söyleyen Uyum ve Çalışma Bakanı Guntram Schneider,”Eğitimli elemanların vereceği hizmet, her zaman dünya piyasasına girebilecek bir düzeydedir. Yüksek teknoloji mamulleri, yetişmiş kalifiye elemanlarla elde edilir.” dedi.

Meslek eğitiminin özellikle Almanya'nın dinamosu olan KRV açısından taşıdığı öneme vurgu yapan Schneider, “Meslek eğitimi görmek, özellikle Almanya'da bir üniversite bitirmek gibi değere sahiptir. Bu güzel ve örnek projeden dolayı dış dünya ülkelerinden neredeyse her hafta heyet yada öğrenci grupları tarafından ziyaret ediliyoruz. Bu, doğru yolda olduğumuzu gösterir.'' dedi. Uzmanlar, 80 metrekarelik TIR'ın içini gezen öğrencileri elektronik ve metal ağırlıklı teknolojik sistemler hakkında bilgilendirildi.