Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Muharrem Kaya tarafından ilk okul öğrencilerine 'Zararlı alışkanlıklar, zararlı yiyecekler, diyabet ve obezite hastalıkları' hakkında seminer verildi. Seminer de konuyla ilgili öğrencilere çizgi filmler de izletildi.

Akçakale Halk Kütüphanesi'nde düzenlene seminere ayrıca Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Tekyıldız, Akçakale Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Ay, öğretmenler ve ilk okul öğrencileri katıldı.

Akçakale Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Muharrem Kaya seminer hakkında yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Akçakale Sosyal Güvenlik Merkezi olarak bugün öğrencilerimizle birlikte onlara sosyal güvenlik bilincinin aşılanması, gerek kendileri için, gerek aileleri için sosyal güvenliğin ne anlama geldiği, özellikle çocukları bilgilendirme adına işlem yapılması konusunda kendilerine bilgiler verdik. Bu bilgilerimizi bundan sonra da Akçakale ilçemizdeki tüm kesimlere vermek için gayretimiz ve mücadelemiz olacak. Burada temel amacımız buradaki toplumu, sosyal güvenliğin bütün felsefesini kendilerine küçüğünden büyüğüne kadar yerleştirmek ve sonuç itibarı ile Akçakale de farkındalık ve ayrıcalık yaratmak genel temennizdir. Bundan sonra bu programlarımızı sık sık yapacağız.”