Mersin’in Silifke ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığının 'Haydi Çocuklar Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım' temasıyla başlattığı kampanya ile camilere yoğun ilgi var.

Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için camiyi şenlendiren çocuklar Ramazan ayının bereketi ile Kur’an-ı Kerim’i öğrenip edindikleri dini bilgileri yaşamaya çalışıyorlar.
22 Haziran itibarı ile başlayan kurslar, 22 Ağustos ayına kadar devam edecek. 7-16 yaş grubu çocukların ilgi gösterdiği kurslarda dua ve Kur'an öğretildiğini belirten Silifke Müftüsü Emin Yüksel, şunları kaydetti: “Çocuklarımızın camiyle, Kuran’la buluşmaları, dinlerini, imanlarını, peygamberlerini, ahlakı öğrenmeleri bizim en önemli hizmetimizdir. Camilerin yanı sıra kız ve erkek yatılı Kur'an kurslarımızda da dersler yoğun bir katılımla devam ediyor. Müftülükçe çocuklara cüz ve dini kitaplardan oluşan bir kitap seti hediye ettik. Öğrenci velilerinden çocuklarını takip etmelerini, belirli aralıklarla camiye gelip görevlilerden eğitim seviyeleriyle ilgili bilgi almalarını da istiyoruz.”

Silifke’de görev yapan din görevlileri ise şu ifadeleri kullandı: “Okulların tatil olmasıyla birlikte 22 Haziran’da başlayan camilerde Kuran eğitimi programı tüm Türkiye’de oluğu gibi ilçemiz Silifke’de de devam ediyor. Ramazan ayında da olmamız nedeniyle halkımızda büyük bir istek olduğu gibi öğrencilerimizde de istek ve arzu var. Camilerimiz dolu dolu çalışıyor. Din görevlilerinin yetersiz olduğu yerlerde fahri öğreticilerden de istifade ederek Silifke’de tahmini camilerde beş bin on bin öğrenci var. Camilerde 2 kadrolu hoca olmasına rağmen camimizde şu an 6 tane din görevlisi din görevlisi çocuklarımıza ders veriyor. Din eğitimleri, cüz eğitimleri, sure ve Kuran öğretiyoruz, Günlerimiz dolu dolu geçiyor. Çocuklarımızı kazanmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki arkadaşları tatil yaparken, yaylalarda sahillerde gezerken, camiye gelen öğrencilerimiz burada dini eğitimlerini alıyorlar ve kendi hayatlarından fedakârlık yapıyorlar. Bizlerde kendilerine dini eğitimler veriyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

Kurslara katılan çocuklar da her sabah camiye koşa koşa geldiklerini belirterek, 22 Haziran-22 Ağustos arasında cüz, dini bilgiler ve Kuran öğreneceklerini ve kurslara gelmek isteyen herkesi beklediklerini söyledi.