Mersin'in Silifke ilçesinde, okulların tatile girmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Haydi Çocuklar Kur’an Ayında Kur’an’la Buluşalım' temasıyla başlattığı kampanya ile camilerde Kur'an kursları başladı.

22 Haziran itibarı ile başlayan kurslar, Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. 7-16 yaş grubu çocukların ilgi gösterdiği kurslarda dua ve Kur'an öğretildiğini belirten Silifke Müftüsü Emin Yüksel, “Çocuklarımızın camiyle, Kuran’la buluşmaları, dinlerini, imanlarını, peygamberlerini, ahlakı öğrenmeleri bizim en önemli hizmetimizdir. Camilerin yanı sıra kız ve erkek yatılı Kur'an kurslarımızda da dersler verilmeye başlandı. Müftülükçe çocuklara cüz ve dini kitaplardan oluşan bir kitap seti hediye ediyoruz. Sıcaklardan dolayı katılımın geçen yıla oranla az ama asıl katılımın önümüzdeki haftalarda olacağını bekliyoruz. Öğrenci velilerinden çocuklarını takip etmelerini, belirli aralıklarla camiye gelip görevlilerden eğitim seviyeleriyle ilgili bilgi almalarını da istiyoruz.” dedi.

Kurslara katılan çocuklar da her sabah camiye koşa koşa geldiklerini belirterek yaz boyunca cüz, dini bilgiler ve Kuran öğreneceklerini söyledi.