Kütahya’nın Simav ilçesindeki Özel Bahar Koleji'nin "Başarılı Öğrenci, Başarılı Sınıf" adlı projesi, öğrenciler ve veliler tarafından beğeni topluyor. Okul öğretmenleri ve idarenin başlatmış olduğu projede öğrenciler, her hafta belli bir günde, evlerinde gruplar halinde sınıf öğretmenleriyle biraraya geliyor. Öğretmenler, öğrencilerin durumlarını, eksikliklerini ve yapılması gerekenleri birebir uygulamayla anlatıyor.

Bu projeyle öğrencilerin ve dolayısıyla sınıflarının da başarılı olacağını belirten 1A Sınıf Öğretmeni Ahmet Keyvanoğlu, “Öğrencilerimizle evlerinde beşli gruplar halinde biraraya geliyoruz. Her hafta farklı bir öğrencinin evine gidiyoruz. Bu projede, öğrencilerle iki saat birlikte oluyoruz. Evsahibi velimizle ve öğrencimizle daha fazla vakit geçirerek, öğrencimizin durumunu analiz ediyoruz. Daha nasıl iyi duruma getiririz diye velilerimizle fikir alışverişinde bulunuyoruz.” dedi. Toplumda bir kopma meydana geldiğini belirten Özel Bahar Koleji Müdürü Ahmet Tekiş de, “Bu projelerimizle veliler, birbirleriyle diyalog halinde olmuş oluyorlar. Öğrencilerini bu projeye dahil ederek, hem kendi çocuğunun arkadaşlarını tanımış hem de velileriyle güzel diyaloglar kurmuş oluyorlar. Tabii bu uygulamanın öğrenciye de başarı getireceğini umuyoruz. Mesela bazı sınıflarımızda bu projeyle ilerlemeler gördük. Öğrenci, ders çalışmanın önemini ve arkadaşlarıyla birlikte ders çalışarak başarının nasıl geleceğini görmüş oluyor.” şeklinde konuştu. Veliler ve öğrenciler arasında sosyal dayanışmayı arttırmak amacıyla böyle proje düşündüklerini belirten Müdür Tekiş, “Bu projeyle ödev yapmanın, sınavların, ders çalışmanın ne kadar önemli olduğunu, öğrenci ve velilerimize anlatmış oluyoruz. Velilerimiz de müsait oldukları zamanlarda çocuklarının arkadaşlarını misafir ederek, hem çocuğunun arkadaşlarının kim olduğunu görüyor hem de diğer velilerle diyalog kurmuş oluyorlar.” dedi.

Bu projeden çok memnun olduklarını belirten velilerden Erdal Karagöz, “Çocuğumuzun arkadaşlarını, öğretmenleriyle evde misafir etmek bizim için çok güzel bir uygulama. Bizler de eğitimciyiz. Verilen ödevlerin yapılması, öğrenciyle birebir ilgilenmenin önemi, çocuğun arkadaşlarıyla ders çalışmak için biraraya gelmesi çok önemli. Bu projenin başarıyı getireceğini bekliyorum. Ayrıca çocuğumuz arkadaşlarını ve velilerini tanımış oluyoruz.” dedi.