Kütahya’nın Simav ilçesinde bulunan Özel Bahar Koleji, Hicri muharrem ayında öğrencilerine ve velilerine Aşure Günü etkinliği düzenledi. Yemekhane personeli tarafından büyük bir özenle hazırlanan ve pişirilmesinde öğrencilerin de yardım etttiği aşure, daha sonra okula davet edilen başta veliler olmak üzere öğretmen ve öğrencilere bahçede ikram edildi. Ayrıca bir grup öğrenci ve öğretmen tarafından, ilçede bulunan bazı kurum ve kuruluşlara da dağıtıldı.

Özel Bahar Koleji Müdürü Ahmet Tekiş, yaptığı açıklamada Aşure Günü’nü öğrencileri, velileri ve öğretmenleriyle birlikte en güzel şekilde kutladıklarını söyledi. İslâm âleminin mübarek Aşure Günü’nü en kalbî duygularıyla kutladığını belirten Müdür Tekiş, “Biz öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlarken önemli gün ve haftalarımızı da değişik etkinliklerle kutlayarak, çocuklarımıza küçük yaşlarda bu kültürümüzü aşılıyoruz. Bugün de okulumuzda Aşure Günü’nü kutladık. Bu önemli programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve okulumuzun diğer personeline teşekkür ediyorum.” dedi.

Hicri senenin ilk ayı olan muharremin 10’unun Aşure Günü olarak kutlandığını belirten velilerden Alim Kurt ise, “Bu ayın diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi Aşure Günü'nün de diğer günler içinde bereketli bir yeri var. Kolejimizin bu etkinliği öğrenci, öğretmen ve veli şeklinde yapması bizi çok mutlu etti. İdarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.” dedi.