Kütahya’nın Simav ilçesindeki Özel Bahar Koleji'nin anasınıfı öğrencileri, "Kuşlar Aç Kalmasın" projesi kapsamında hazırlanan ahşap yuvaları, okul bahçesindeki ağaçlara astı. Öğrenciler, minik elleriyle boyadıkları yuvalara, kış günlerinde kuşlar aç kalmasın diye yem de koydu.

Öğretmenler ve velilerin de yer aldığı projede ahşap yuvaları boyayan öğrenciler, bahçedeki ağaçların dallarına astı. Özel Bahar Koleji Müdürü Ahmet Tekiş, soğuktan ölen kuşlar için üzülen minik öğrencileri için "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında kuşlarla ilgili bir proje hazırladıklarını anlattı. Çevreye duyarlı, doğayı seven çocuklar yetiştirmek istediklerini belirten Müdür Tekiş, "Kış mevsimi olduğu için kuşların hem soğuktan korunması hem de aç kalmalarını önlemek amacıyla böyle bir proje geliştirdik. Minik öğrencilerimiz, yuvaları keyifle boyadı, süsledi. Yuvalara yiyecek de koyan öğrencilerimiz, kuşlar için evleri okul bahçesindeki ağaçların dallarına astı. Gurur verici bir çalışma oldu." dedi.

Anasınıfı öğretmenlerinden Hacer Acar da kuşlar üşümesin diye yuva yaptıklarını, içlerine yiyecek koydukları bu yuvaları ağaca astıklarını anlattı. Acar, öğrenci ve velilerin projede keyifle çalıştığını ifade ederek, "Çocuklarımız soğuktan kuşların donarak öldüğünü gördükten sonra hep beraber böyle bir proje başlattık. Birlikte kuş yuvaları hazırladık, çocuklarımızla dallara astık. İnşallah bu saatten sonra kuşlarımız aç kalmayacak ve soğuktan ölmeyecekler." diye konuştu.