Kütahya'nın Simav ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve orta dereceli okullar 12 gün tatil edilmişti. Simav Özel Bahar Kolejinde, öğrencilere okullarına gidemediklerinden dolayı hafta sonu telafi eğitimi uygulandı.

Öğrencilerin okula gelemedikleri için eğitimlerinin aksadıklarını belirten Okul Müdürü Ahmet Tekiş, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayan derslerin telafisi için kararı öğretmen ve velilerimizle beraber aldık. Buna göre, 12 günlük kar tatili nedeniyle yapılamayan derslerin telafisi amacıyla ilk dersimizi Cumartesi günü başladık. Okulumuzda eğitim devam ediyor. Ders telafileriyle öğrenciler derslerden geri kalmamış olacak. Değerli velilerimize de bu telafi eğitimine öğrencilerimizi eksiksiz katılımlarını sağladıklarından dolayı da teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Telafi eğitiminden memnun olduğunu ifade eden kolej velilerinden Erdal Karagöz, "Kar tatili gerçekten uzun oldu. Özellikle TEOG sınavına hazırlanan öğrenciler için bu telafi eğitim çok iyi oldu. Öğrencilerin yarı yıl tatil günlerini de başka bir şekilde değerlendirilmiş olacak ve zaman kaybı olmayacak. Kolej idarecilerimize ve öğretmenlerimize bu fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Hafta Sonu kar tatili eğitimine 10.00 ile 15.00 saatleri arasında uyguladıklarını belirten kolej müdür yardımcısı Yunus Emre Ece, "Gerçekten çok farklı bir telafi eğitimi oldu. Hem velilerimizle bir araya gelme fırsatı oldu. Hem de öğrencilerimiz tatilden dolayı eksik kaldıkları dersleri tamamladı. Aynı hafta içinde olduğu gibi okulumuzda programlarımız devam etti. Öğleleri yemek de velilerimiz ve öğrencilerimizle birlikte olduk. Bazı özel sebeplerden dolayı gelemeyen bir kaç öğrencimiz içinde ayrı bir program planladık. Telefi programı hem öğrencilerimizden, hem de velilerimizden takdir gördü." şeklinde konuştu.