Kahramanmaraş'ta eğitimin önemli isimlerinden Simya Kolejleri, ortaöğretim bünyesini yeni ismi ile ayırarak basına tanıttı. Seçkin Koleji adı verilen şube için Simya Koloeji Genel Müdürü Muhammet Kasap, basının karşısına geçerek şubedeki eğitim öğretimi anlattı.

HEP DESTEK GÖRDÜK

Sözlerine Kahramanmaraş yerel basınından sürekli destek gördüklerini ifade ederek başlayan Kasap şunları dile getirdi: “Kurumumuz olarak Kahramanmaraş yerel basınının desteğini gördük. Bugün de görmüş oluyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için gerçekten çok mutlu oldum. Her zaman desteklerinizi görüyoruz.

ARTIK SEÇKİN KIZ KOLEJİ OLDU

Bu kurum, Seçkin Koleji. 2 yıldan beri Simya Kız Koleji olarak devam ediyor. Bu gün de 3.yılımıza giriyoruz. 4 yıl önce dershaneler kapatıldıktan sonra kurumlarımız olarak temel lise ve temel ortaokul olduk. Temel liselerimizin de kapatılmasıyla birlikte Simya Ortaokulumuz vardı. Onu da kız kolejimizin bünyesine alarak bu şubemizde hem kız kolejimiz hem de ortaokulumuz eğitim-öğretime devam edecek. Şu an bu kolejimizin ismini Seçkin Koleji olarak değiştirmiş bulunmaktayız. Bu şubemizde Seçkin Ortaokulu, Seçkin Kız Koleji eğitim-öğretime devam edecek.

3 ŞUBE İSİM DEĞİŞTİRDİ

Simya çatısı altında 6 şube vardı. Bu 6 şubenin 3 şubesi Simya olarak devam ediyor. 3 şubesi de Seçkin Kolejleri olarak devam ediyor. Kız Koleji olarak 3.yılımıza giriyoruz. Vakfımızın misyonu vardı. Kahramanmaraş’ta sadece kız öğrencilere hizmet verebilelim diye. Onun için burayı açtık. Etüt merkezlerinin de kaldırılmasından sonra LGS öğrencilerinin herhangi bir ders alabilecekleri bir yer yok şu anda. Seçkin Kolejleri, sınava hazırlanacak öğrencilerimize burada en iyi şekilde eğitim vermeye devam edecek. Artık butik okullar şu anda Türkiye’ de hizmet vermekte.

BUTİK OKULLAR

Kampüs okullar, sınava hazırlık anlamında çok üst düzey eğitim veremiyorlar. Bu manada bu gibi butik okullar dershaneciliğin, kursçuluğun yerini inşallah bundan sonra eğitim-öğretime hizmet verecek. Biz burada LGS öğrencilerine hem de lise öğrencilerine hem hayata hazırlıyoruz hem de ülkemizde iki buçuk milyara yakın öğrencinin eğitim alıyor. Biz de ülkemizi hazırlıyoruz buna. Birikim ve tecrübelerimizle beraber onların hep yanındayız. Öğretmen arkadaşlarımızla beraber eğitim öğretime güzel hizmetler vermeye devam edeceğiz. Yine buradan Seçkin Koleji ve Kız Okulumuz sayesinde hem Üniversitede hem de lisede güzel yerler kazanan çocuklarımız var. Amacımız Kahramanmaraş’ın çocuklarının en iyi yerlerde olması. Ekonomik anlamda şehrimiz iyi yerlerde. Eğitim öğretim anlamında da gücümüzü siz basın mensupları içindesiniz az çok biliyorsunuz. Bu ülkenin, bu şehrin kalkınması ancak eğitimle olur”