Kahramanmaraş’ın önemli eğitim kurumlarından Simya Eğitim Kurumları il birincisi, ikincisi ve üçüncüsü çıkardı. Kurum müdürü Muhammet Kasap "Enes Karaca, Hüseyin Çivi ve Zeynep Çakır başta olmak üzere onlarca öğrencimiz çok başarılı sonuçlar aldı" dedi.

Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap'ın verdiği bilgiye göre kurumda; il birincisi, ikincisi ve üçüncüsü çıkarken, Türkiye’de ilk binde 10, ilk on binde ise 43 öğrenci derece yaptı.

Simya öğrencilerinden Enes Karaca YKS de İL 1. si ,Türkiye 112.si, Hüseyin Çivi YKS İl 2.si, Türkiye 229.su olurken İlk 1000’de 16 öğrenci, ilk 10000’de 43 öğrenci Simya Eğitim Kurumlarından çıktı. Bugün açıklanan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında YKS’de Kahramanmaraş Simya Okulları 43 öğrencisi ile derece yaptı.

Simya okullarının bu başarası hakkında basın mensuplarına bir açıklama yapan Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap, "biriysel ve kitlesel olarak yakaladıkları başarının sırrının köklü bir kurum olmalarına" bağladı. Şehir adına güzel bir başarı olduğunu belirten Kasap: “2018-2019 YKS sınav sonuçları bugün itibarıyla açıklanmıştır. Ülkemize, şehrimize, velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Simya eğitim kurumları açıldığı günden bu zamana kadar Kahramanmaraş’ın eğitimine farklı kazanımlar edindirdi. Akademik başarının yanı sıra, spor, sanat, dil ve değerler anlamında çok güzel yerlere geldi” dedi

YKS SINAV SONUÇLARINI PAYLAŞMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Kasap konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öğrencilerimiz bu sınav sonucunda güzel dereceler elde etti. Hem bireysel hem de kitleselde önemli yerlere geldim. Enes Karaca öğrencimiz Türkiye112. si Kahramanmaraş il birincisi oldu. Hüseyin Çivi öğrencimiz sayısal puan türünde Kahramanmaraş ikincisi Türkiye 229’uncusu oldu. Zeynep Çakır öğrencimizde eşit ağırlık alanında 426’ıncı oldu. İlk binde 16 öğrenci, ilk 10 binde 43 öğrenci, Simya Eğitim Kurumlarında derece yaptı

ÖĞRETMELERİMİZİ, İDARECİLERİMİZİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUM

Bu başarı gerçekten kolay olmuyor. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz gece gündüz çalışaraktan bu güzel sonucu ve güzel tabloyu bize sundular. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Simya Eğitim Kurumlarını açarken akademik başarının yanı sıra diğer alanlarda da çok güzel sonuçlar çalışmalar yaptık. Tabi ki bu başarılar bireyselde yeterli ama kitleselde yeterli değil. Daha güzel sonuçlar olabilir mi? Olur. Kahramanmaraş’ımız Türkiye’nin en güzel şehri. Ekonomik anlamda Türkiye 16’ıncısı, eğitim anlamında LGS ve YKS’de istediğimiz yerde değiliz. Hep beraber sadece, MEB, öğrenci ve öğretmenin değil herkesin eğitime el uzatması gerek. Topyekun bir seferberlik ilan etmemiz gerekiyor.

SİMYA EĞİTİM KURUMLARI GEÇMİŞİ OLAN BİR KURUM

Simya Eğitim Kurumları tarihi olan bir kurum. 2001 yılında biz Simya Eğitim Kurumlarının tohumlarını atmıştık. 2015 yılında bu tohumlar filiz vermeye başladı. Bundan dolayı tarihimiz var. Tarihiniz olduğu zamanda zaten geleceğe güvenle bakarsınız. İnsanların güvenini asla boşa çıkarmadık. Ekibimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle günden güne büyüyor, günden güne de tarih yazmaya devam edeceğiz”

DİSİPLİN İLE ÇALIŞTIK

Kahramanmaraş il birincisi Enes Karaca ise başarısının disiplinli çalışmaktan geçtiğini belirterek “Dışarıdan bakınca gerçekten zor gibi duruyor ama disiplinli çalışma ile gerçekten çok kolay. Gerçekten hocalarımız ve idarecilerimiz çok yardımcı oldular. Okulun ve kursların bana çok şey kattığına inanıyorum. Herkese çok teşekkür ederim” dedi