YGS için geri sayımın başladığı bugünlerde aday öğrencilerin, ne kadar çalışmış olursa olsunlar, ister istemez kaygı düzeylerinde artış gözlemleniyor. Sınavda başarılı olabilmek için çalışmak bazen tek başına yeterli olmayabiliyor ve bazı durumlarda öğrenciler, sınav başarılarını engelleyecek başka etkenlerle karşılaşabiliyorlar. 

Sağlık durumu, ailevi ve kişisel problemler ya da çevresel faktörlerin yanı sıra öğrencinin sınava hazırlanma sürecinde yaşadığı bazı psikolojik sıkıntılar da sınav başarısını doğrudan etkileyen nedenler arasında yer alıyor. Tabii bunların en başında “sınav kaygısı” geliyor. 

Geçtiğimiz pazar günü YGS Sınavına girecek olan öğrencilerin “sınav kaygısı” nı bir nebze azaltmak ve son bir prova yapmaları için Simya Eğitim Kurumları güzel bir organizasyona daha imza attı. 

Organizasyon hakkında bilgi veren Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap, “ YGS sınavına girecek olan öğrencilerimiz yoğun bir çalışma temposu içerindeler. Gerçek sınava sayılı günler kala öğrencilerimizin sınav kaygısı ne yazık ki daha da artıyor. Simya Eğitim Kurumları olarak bu kaygıyı biraz hafifletebilmek ve öğrencilerimizin gerçek sınav tadında bir tecrübe kazanabilmelerini sağlamak amacıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi birlikteliğiyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü'nde “YGS Prova Sınavı ” gerçekleştirdik. YGS Prova sınavına katılımın yoğun olması daha fazla öğrencinin tecrübe kazanmış olması anlamında bizleri çok mutlu etti. ” Dedi.

Simya Eğitim Kurumları YGS Prova Sınavı oldukça yoğun katılımcı eşliğinde gerçekleştirilirken öğrenci ve velilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Öğrenci ve veliler gerçek sınav öncesinde güzel bir deneyim kazandıklarını kaydederken aynı organizasyonun LYS sınavı öncesinde de yapılmasını istediklerini belirttiler. 

Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap birlikte gerçekleştirdikleri bu güzel organizasyon için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ne teşekkür ederken, “12 Mart’ta gerçek YGS sınavına girecek olan tüm öğrencilerimize Simya Eğitim Kurumları olarak başarılar diliyoruz.” Dedi.