-Sinop 
 
Sinop il merkezi ile 4 ilçedeki okullarda kar nedeniyle eğitime bir  gün ara verildi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, bölgede kar yağışının üç gündür etkisini sürdürdüğünü söyledi. 
 
Özellikle sahil kesiminde yer alan ilçelerde yoğun kar yağışı olduğunu  belirten Türkkan, "Bu nedenle bugün il merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve  Erfelek ilçelerinde eğitime bir gün ara verilme kararı alınmıştır. Söz konusu  ilçelerdeki okulların tamamı tatil edilmiştir" dedi. 
 
Ayrıca,  Sinop Üniversitesinde bugün yapılacak sınavların da bir gün  ertelendiği ifade edildi. 
 
-Samsun 
 
Samsun'un Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı,  Terme, Tekkeköy, Yakakent ilçelerinde okullarda eğitime bir gün ara verildi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar  yağışı nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime söz konusu  ilçelerde bugün ara verildiği belirtildi. 
 
Açıklamada, gün içinde kar tatiliyle ilgili gelişmelerin sosyal medya  üzerinden açıklanacağı bildirildi. 
 
-Artvin 
 
Artvin'in üç ilçesinde bugün eğitim ve öğretime ara verildiği  bildirildi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar ve  buzlanma nedeniyle Borçka, Arhavi ve Hopa ilçelerindeki tüm okullarda eğitime 4  Ocak Pazartesi ara verildiği belirtildi. 

İŞTE KAR TATİLİ OLAN DİĞER İLLER
 
-Trabzon 
 
Trabzon'da bazı ilçelerde kar nedeniyle eğitime ara verildiği  bildirildi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Araklı,  Sürmene, Hayrat, Çaykara, Köprübaşı, Dernekpazarı ilçelerindeki tüm okullar ile  Ortahisar ve Arsin ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda 4 Ocak, Of  ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta eğitime ara verildiği anımsatıldı. 
 
Bu ilçeler dışında Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde de 4 Ocak  Pazartesi eğitime ara verildiği ifade edilen açıklamada, diğer ilçelerde eğitim  öğretimin devam edeceği kaydedildi. 
 
-Kastamonu 
 
Kastamonu'da, kar nedeniyle 3 ilçede bir gün, 3 ilçede ise 2 gün  eğitime ara verildi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre,  Kastamonu'nun Abana, Cide, İnebolu ilçelerinde bugün Bozkurt, Şenpazar,  Çatalzeytin ilçelerinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda  eğitime ara verildi. 
 
Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda  eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.