Eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ererken ilk ve orta dereceli okullarda karne heyecanı yaşandı. Sivas’ta 125 bin öğrenci karne aldı. Öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlenirken, Vali Alim Barut velileri, dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Sivas’ta yarıyıl tatili öncesi düzenlenen törenle öğrenciler karnelerini aldı. Aşık Veysel Ortaokulu’nda düzenlenen törende karne alan öğrencilerin heyecanı yüzlerine yansıdı.
Vali Alim Barut ve protokol üyeleri okula gelişte öğrencilerin çaldığı İzmir Marşı'yla karşılandı. Vali Alim Barut ve beraberindekiler, 2 ayrı sınıfta öğrencilere karne dağıtarak, fotoğraf çektirdi. Vali Barut, takdir alan öğrencilerin karnesinin kendi karnesinden daha başarılı olduğunu söylerken, bir soru üzerine kendi karnesinin vasat olduğunu, takdir karnesi kadar güzel olmadığını dile getirdi.

TAKDİR YERİNE TEŞEKKÜR GELİNCE İNTERNETE KIZDI

Öğrenciler de takdir aldıkları için çok mutlu olduklarını, ailelerinden hediye beklediklerini ifade etti. 8. sınıfta okuyan Ali Palta isimli öğrenci ise takdir beklerken teşekkür geldiği için üzgündü. İnternette Milli Eğitim sisteminden hesapladığında takdir alacağının ortaya çıktığını ancak, teşekkür geldiğini söyleyen 14 yaşındaki Ali Palta, "3 defa denedim takdir alıyordum, nasıl olabilir, bilmiyorum, internete çok kızgınım. Bir daha internete girmeyi düşünmüyorum." dedi.

VALİ, VELİLERİ UYARDI

Tören sonrası açıklamada bulunan Vali Alim Barut, notları zayıf olan öğrencilerin ikinci dönemde telafi edebileceğini, velileri bu durumda çocuklarına dikkatli davranmaları konusunda uyardı.

Barut şunları söyledi: "Yarı yıl tatiline giren tüm öğrencilerimize başarılı bir dönem diliyorum. İkinci döneme daha hazırlıklı gelmelerini temenni ediyorum. Buradaki notlar son notlar değil. İkinci dönemde telafisi ve daha başarılı hale getirilmesi de mümkün. O yüzden velilerimiz de bu notları göz önüne alarak herhangi bir olumsuzluğa meyletmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum."

Törene Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ile diğer yetkililer katıldı.