Manisa'nın Soma ilçesindeki Özel Birlik Anadolu Lisesi, bu yıl uygulamaya başladığı Aktif Eğitim Modeli’nin (AEM) ödül törenini düzenledi. Törene öğretmenler, öğrenciler, veliler, okul aile birliği ve okul yönetim kurulu üyleri katıldı.

Bu yıl 9 ve 10. sınıflara uygulanan AEM ile ders başarılarının yanısıra sosyal yönleri de gelişmiş, medeni cesareti yüksek, yabancı dil yeterliliği olan fertler yetiştirme amaçlanıyor. Bu doğrultuda okulun AEM komisyonu tarafından, eğitim yılı başında ayrıntılı bir plan hazırladı. Öğrencilerin değişik alanlardaki performanslarını ölçen 10 kriter belirlenerek, 100 puan üzerinden değerlendirildi. Kriterler ve değerlendirme süreci hakkında öğrenci ve veliler bilgilendirildi. Öğrencilerin performansı, her ay öğrenci, veli ve öğretmenlere aktarıldı. Son olarak mayıs ayı başında değerlendirme yapılarak, 75 ile 89 puan arasındaki öğrencilere gümüş sertifika, 90 ile 100 puan arasındakilere altın sertifika verildi.

Özel Birlik Anadolu Lisesi Müdürü Hamza Yakar, "Bizim büyük bir gayemiz var. Başarıyı isteyen, kendini küçük görmeyen, akranlarına karşı komplekse girmeyen, kendine ve yaşadığı şehre güvenen, kendini ifade eden, nazik, kibar ve hoşgörülü, dünyayı ve teknolojiyi bilen, geçmişiyle geleceğini birleştiren, ülkesinin her karışına hayran, bilimde, sanatta ve sporda 'ben de varım' diyen bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu gayemizin gerçekleşmesi adına büyük bir adım attık. Bu adımın atılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, AEM’de sertifika ve ödül alan tüm öğrencileri tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.