Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili Edebiyatı ve Mütercim -Tercümanlık bölümünün Türkiye geneli 6. kez düzenlediği 'Mutluluğun Peşinde' temalı yazı ve çeviri yarışmasına katılan Özel Birlik Koleji’nde okuyan öğrenciler başarılı oldu.

Türkiye genelinden katılım olan yarışma, genç kuşaklara yaratıcı yazarlığı ve edebi çeviriyi sevdirmek, öğrencilerin yabancı dil öğrenmesini teşvik etmek ve öğrenilen yabancı dille yaratıcı anlatım imkanlarını keşfetmeye yönlendirmek ve yazılı eserlerle gençlere dil bilincini ve duyarlılığını kazandırmak amacıyla düzenleniyor. Yarışmada, 'Is Everybody Happy? (Herkes Mutlu mu?)' başlıklı metni İngilizceden Türkçeye çeviren Özel Birlik öğrencilerden 9-C öğrencisi, Merve Nihal Yıldırım ve 'A Letter to Myself (Kendime Mektup)' başlıklı deneme yazısı ile katılan 11-A sınıfı öğrencisi Dilan Sağlam yarışmalarda ilk 10’a kalması sonucu 11 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak finallere katıldılar.

Finalist öğrenciler 11 Mayıs Pazartesi günü Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde gerçekleşen finallerde canlı performans sergiledi. Türkiye geneli meslek liseleri, Anadolu liseleri, fen liseleri ve özel liseler arasında gerçekleşen yarışmada toplam 498 öğrenci yarıştı. Bu öğrenciler arasından finallere katılma hakkı kazanan Dilan Sağlam Türkiye 8.si ve Merve Nihal Yıldırım ise Türkiye 5.'liğini elde etti.

Okul müdürü Hamza Yakar, Soma’da okulun isminin bu başarı ile bir kez daha duyulduğunu belirtti. Yakar, "Kolejimiz, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizin yabancı dil gelişimine çeşitli etkinliklerle büyük önem ve destek verdi. Özel Birlik Koleji'nin İngilizce öğretmenleri ve başarılı olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.