Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri, eğitimlerini tamamlayan 154 öğrencisini törenle mezun etti. Mezuniyetini tamamlayan öğrenciler arasında Somali ve Kongo’dan dört yıl önce gelen 13 öğrenci de yer aldı.

18. Dönem Mezuniyet programına ses sanatçısı Metin Haboğlu da sevilen şarkılar ve ezgilerle eşlik etti. Melikşah Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine protokolün yanı sıra binden fazla davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül yaptı. Öngül, "Daha dün bir çocuk olarak ailelerinden emanet aldığımız bu yavrularımızı 4 yıl süresince elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak yetiştirdik ve üniversite hayatına hazırladık. Onlar da gerek kişilikleriyle gerekse de başarılarıyla bizlerin ve ailelerinin gururu oldular, aynı zamanda Somali ve Kongo’dan okulumuza gelen 13 öğrencimizi de mezun etmenin heyecanı içerisindeyiz." dedi.

Öğrenci velileri adına Firdevs Tanrıöver’in duygu ve düşüncelerini ifade ettiği konuşmasından sonra üniversite sınavında; bilim, spor, kültür-sanat, proje ve ulusal yarışmalarda önemli başarılara imza atan ve bu yıl mezun olan öğrencilere Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat tarafından 'Onur Madalyaları' verildi. Okulun on birinci sınıf öğrencilerinden Abdüssamet Karacan ve Mustafa Çiçek’in iki güzel türküyle renk kattığı etkinlikte, Somalili öğrencilerin ailelerinden gelen kutlama masajları Kayseri’deki manevi ailelerine plaket verildiği esnada izletildi. Eğitimin devamlılığını sembolize eden bayrak ve flama devir tesliminden sonra Kılıçaslan Fen Lisesi dönem birincisi Muhammet Alparslan Özdemir, Anadolu Lisesi Birincisi Muhammet Selman Aydın, Anadolu Öğretmen Lisesi Birincisi Onur Ocaktan ve IB World School Birincisi İbrahim Berker Kırdök, duygularını dile getiren konuşmaların ardından mezuniyet kütüğüne şilt çaktı.

Enes Berk Karahançer’in 'Ayrılırken' isimli veda konuşmasını yaptığı törende, öğrenciler mezuniyet yemini de etti. Zaman zaman duygulu anlara da sahne olan törende, öğrencilere Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çiçek, Kılıçaslan Okulları Genel Müdürü Hanifi Davarcı ve diğer davetliler tarafından plaketleri takdim edildi.

Tören, öğrencilerin sanatçı Metin Haboğlu ile birlikte veda şarkılarını söylemelerinin ardından, mezuniyet pastasının kesilmesi, ışık gösterileri ve kokteylle son buldu.