Okullar ne zaman tatil edilecek? Salgınla mücadele dönemi sürerken 1 Haziran tarihine kadar kademeli normalleşme süreci yaşanıyor. Okullar uzaktan eğitim sistemi şeklinde devam ederken ilkokul, ortaokul ve lise sınavlarında da düzenlemeye gidilmişti. 1 Haziran sonrası sürecin nasıl olacağı Kabine Toplantısı ile belli olacak olup özellikle Okullar ne zaman kapanacak? sorusu sosyal medyada en çok merak edilen sorulardan biri oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı daha önce okulların 2 Temmuz tarihinde tatil edileceğini açıklamıştı. Ancak öğrencilerin ve öğretmenlerin uzaktan eğitim dolayısıyla çok yorulduğu, sınavlar sona erdiği için uzaktan eğitime katılımların yüzde 50-60 oranında azaldığı, havaların ısınmasıyla birlikte katılımların daha da azalacağı ve artık uzaktan eğitimdem bir fayda sağlanmadığı gibi gerekçelerle 18 Haziran tarihinde okulların tatil edilmesi öneriliyor. 

Bu arada sosyal medyada #sonders18haziran etiketiyle başlatılan çalışmaya binlerce kişi destek verdi. Yorum yazan on binlerce kişi karnelerin 18 Haziran'da verilmesi önerisine destek verdi.

Okullarla ilgili surumun 31 Mayıs Pazartesi günü netleşmesi bekleniyor.