Türk Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçı, stajer öğretmenlere hükümete yakın sendika olarak bilinen Eğitim Bir Sen’e geçmeleri için baskı yapıldığını söyledi.

Stajer öğretmenlere 'Eğitim Bir Sen'e üye olmazsanız stajerliğiniz kalkmayabilir' diye sendika temsilcileri tarafından baskı yapıldığını öne süren Kamçı, Vezirköprü Milli Eğitim Müdürlüğünün 12 Ekim'de Vezirköprü Lisesi'nde yapmayı kararlaştırdığı aday öğretmen toplantısının, izinsiz bir şekilde ilçedeki bir alışveriş merkezine alındığını ve bu toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, Vezirköprü Eğitim Bir Sen temsilcileri ve Samsun Eğitim Bir Sen İl Başkanı Necdet Güneysu'nun davet edildiğini ileri sürdü. "Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bu yemekli toplantıya malum sendika dışında hiçbir sendika davet edilmemiş, yapılan toplantıda hükümete yakın sendikanın propagandası yapılmıştır." diyen Kamçı, "Öncelikle yapılan bu toplantıda resmi kurs saatinde yenilen yemeğin ücretinin kimin tarafından ödendiğini merak ettik." diye konuştu.

"MİLLİ EĞİTİM HER SENDİKAYA EŞİT MESAFEDE DURMALI"

Her sendikaya eşit mesafede durması gereken bir Milli eğitim Müdürlüğünün, resmi kurs saatinde, stajer öğretmenleri malum sendikaya üye yapmak için zemin hazırlamakla suçlayan Kamçı, "Bu yapılan faaliyet suçtur ve biz de bu faaliyetle alakalı hem Vezirköprü Kaymakamlığına hem de Samsun Valiliğine, İlçe Milli eğitim Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Kamçı şöyle konuştu: "Bu suç duyurusunun sonuçlarının da takipçisi olacağız. Stajer öğretmenlerin gelecekleriyle alakalı korkutularak özgür iradelerine ipotek koymaya kimsenin hakkı yok. Yapılan her türlü hukuksuzluğa hukukla karşılık vereceğiz. Siyasi atmosferden istifade edilerek birilerinin fırsatçılık yapmasına asla müsaade etmeyeceğiz."