Türkiye ile Sudan arasında işbirliğini geliştirmek, Sudan Mesleki ve Teknik Eğitimi ile Yükseköğretim sisteminin geliştirilmesine katkı sağlamak üzere Çankırı Karatekin Üniversitesi, TİKA, Hartum İnsan Kaynakları Bakanlığı işbirliği ile Sudan’da kurulmuş olan Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi’nin desteği ile 23- Ağustos-23 Eylül 2015 tarihleri arasında Sudanlılar için hazırlanan yaz okulu Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsünde düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Uluyazı Kampüsü Rektörlük Binası Konferans Salonunda yapılan açılış töreninde konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Rıza Gürbüz 2015 yılı Mayıs ayından itibaren Sudan'daki Üniversitelere, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerine ve çeşitli Bakanlıklara yapılan duyurular neticesinde, Hartum’da kurulu bulunan, Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticiler Merkez Müdürlüğüne yaz okulu kursları için yaklaşık 190 başvuru yapıldığını söyledi.

Prof. Dr. Rıza Gürbüz, “Sudanlılar için Yaz Okulu kapsamında düzenlenen kurslarımız, Türkçe kursu (30 günlük), Stratejik Planlama Kursu (10 günlük), Mesleki Eğitim Kursları (20 günlük), Mesleki ve Teknik Eğitim Kursları; PLC, Solidworks, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Yönetim ve Organizasyon ve Kimya alanındadır.” dedi.

Kurslar dışında Sudanlı katılımcıların, Türkiyeyi ve Türk Kültürünü tanımaları için çeşitli sosyal-kültürel programlar ve geziler planlandığını, her grup için sorumlu öğretim elemanları ve idari personel tayin edildiğini söyleyen Gürbüz, “Yaz okulu kapsamında düzenlenen kursların ve tüm sosyal etkinliklerin başarılı geçmesini ve tertip edilen yaz okulunun hem Sudan hem de Türkiye için hayırlı olmasını dilerim” dedi.