Kars'ta eğitim çıtasını her geçen gür bir üst basamağa çıkaran Özel Sultan Alparslan Koleji öğrencilerinin 8 projesi Milli Eğitim Müdürlüğü İl Çalışma Grubu tarafından Bölge Çalışma Grubu'na gönderildi.

Özel Sultan Alparslan Koleji, 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasına 14 proje ile katılmıştı. 14 projeden 8'i 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Ortaokul öğrencilerine yönelik TÜBİTAK Matematik ve Fen Bilimleri projeleri, Bölge Çalışma Grubuna gönderildi. Bölge Çalışma Grubuna gönderilen projeler de 'Daire Raflı dönen dolap, Doğal karanfilli maske, Kendini boyayan çiçekler, Işıklı sesli kablo test cihazı, Doğal sayıların kuvvetlerinin ardışık farkları, Fibonacci kareleri, Sak sayı K, Tek sayılardan Pisagora' yer aldı.

Kolejin Fen Bilimleri Proje Koordinatörü Nurullah Panik, "Öğrencilerimiz yarışmaya çok istekli katıldılar. Çok ilginç ve kullanılabilir projeler ürettiler. Öğrencilerime ve velilere çok teşekkür ediyorum. Bölge elemelerini geçmeyi ümit ediyoruz." dedi.

Matematik Proje Koordinatörü Ali Çeçen ise, "TÜBİTAK'ın düzenlediği proje yarışmaları öğrencilerin ufkunu açıyor. Kendilerine olan özgüvenleri artıyor. Öğrenciler de, 'Ben de bir şey üretebiliyorum.' düşüncesi oluşuyor. Her yönüyle öğrencilere hayata hazırlanıyorlar.” şeklinde projeye katılımdan dolayı memnuniyetini ifade etti.

Kolej Müdürü Fatih Akaslan da 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasında Bölge Çalışma Grubuna katılan öğretmen ve öğrencilerini tebrik ederek, "Hedefimiz daha kaliteli eğitim, bu bağlamda çalışmalar yürüterek başarılarımızı devam ettirmek istiyoruz." dedi.