Kars Özel Sultan Alparslan Koleji öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 95. yıl dönümünü şenlik havasında kutladı. Öğrencilerin coşkusu oyunlarına yansıdı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sultan Alparslan Koleji'nde coşkuyla kutlandı. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayram neşeli anların yaşanmasına sebep oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende öğrenciler tarafından şiirler okundu, günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yapıldı.

Şenlik havasında geçen kutlamalarda, kolej öğrencilerinin hazırladığı program göz kamaştırdı. Havanın kar yağışlı olmasından dolayı okulun konferans salonunda gerçekleştirilen organizasyon heyecanlı yarışmalara sahne oldu. Müziklerle coşan öğrenciler boyama, yoğurt yeme, sandalye kapma, halat çekme, balon patlatma, şapka başımda, ördek yürüyüşü, elma yeme gibi çok renkli yarışmalara iştirak ettiler. İlkokul öğrencileri öğretmenleri ve aileleri ile birlikte güzel bir gün geçirmenin zevkini tatmış oldular.

Sultan Alparslan Koleji Müdür Yardımcısı Fahri Esen, "23 Nisan gibi coşkulu kutlanması gereken günleri resmi havadan çıkarıp, bayram gibi kutlayalım istedik. Bunun için de çocuklarımızın zevk alacakları, eskiden oynadığımız oyunlar ve etkinlikler yaptık. Amacımız çocukların unutulmaz bir 23 Nisan Bayramı geçirmelerini sağlamaktı. Bunda da başarılı olduğumuzu görüyoruz." dedi.