Süper Marioyu tasarlayan Shigeru Miyamoto Mario'nun kaç yaşlarında olduğunu söylemiştir?

Mario sanılanın aksine gençmiş!

Bugüne kadar 240 milyondan fazla kopyası satılan Mario karakterinin gerçek yaşını, oyunun yapımcısı açıkladı.

Mario, oyunlarında Prensesi kurtarmaya çalışan bir muslukçu.

30 yıl boyunca Mario Kart racing, Mario Tennis, Paper Mario, Super Mario RPG gibi çeşitli oyunlarla karşımıza çıkan musluk tamircisi Super Mario konusunda önemli bir detay oyunu yapan kişi tarafından açıklandı.

Bir dönemin en popüler oyunlarından biri olan ve hala oynanmakta olan Super Mario hakkında merak edilen soruyaShigeru Miyamotocevap verdi. Miyamato nostaljik oyun hakkında yaptığı açıklamada, Mario'nun yaşını da söyledi. Miyamato “Mario'ya karakter olarak herhangi bir kısıtlama getirmedik. Sadece 24 – 25 yaşlarında olduğunu biliyoruz. Bunun dışında kararlaştırdığımız herhangi bir şey yok." şeklinde konuştu

Super Mario Nintendo tarafından 1985'te piyasaya sürülen bir video oyunu. Donkey Kong oyununda Jumpman adıyla 1985 yılında hayatına başlayan ve 200'den fazla video oyunu yapılan musluk tamircisi Super Mario karakterinin televizyon şovu, çizgi romanları, hatta filmi bile bulunuyor. Dünyanın en çok satılan serisi olan Mario, hayran kitlesinin çok geniş olması sebebiyle Nintendo'ya ait olmayan yüzlerce versiyonunun çıkmasına da sebep olmuştu. Mario Bros. Serisine Eklenen son oyun ise New Super Mario Bros U

Tişört ve dergileri de çok satılan oyunda Mario kurgusal yaşadığı ülkenin prensesi olan Prenses Peach'i kurtarmaya çalışıyor. Fakat karakterler hakkında bundan fazla bilgiye pek sahip değildik. Geçmişleri ve kişilikleri hakkında bilgimiz yoktu. Miyamato'un son açıklaması ile Mario'nun bilinenin aksine daha genç olduğunu öğrendik. Mario meşhur bıyığı nedeniyle daha yaşlı bir karakter olarak biliniyordu.

İlk gerçek sağa ilerlemeli platform oyunu olan Super Mario Brothers (Süper Mario Kardeşler), kendisinden sonra gelen pek çok bilgisayar ve video oyunu için örnek teşkil etmişti.

Süper Mario kaç yaşında?

Nintendo'nun bugüne kadar 240 milyon kopyadan fazla satan Super Mario oyunu 2017 yılında 32 yaşına bastı.

200'den fazla video oyunu yapılan musluk tamircisi Super Mario karakterinin göründüğü oyunlar arasında Mario Kart racing, Mario Tennis, Paper Mario, Super Mario RPG'nin isimleri sayılabilir.

Televizyon şovu, çizgi romanları, hatta filmi bile bulunan Super Mario'nun tişörtleri ve dergileri de çok satıyor.

Donkey Kong oyununda Jumpman adıyla 1985 yılında hayatına başlayan Super Mario'nun yaratıcısı ise Japon Shigeru Miyamoto.