Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla 27 Ağustos'ta Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nin temeli atılacağını bildirdi.

Turizm fakültesi çalışmalarıyla ilgili MATSO'da basın toplantısı düzenleyen Boztaş, Akdeniz Üniversitesi ve MATSO arasından 5 Haziran 2012 tarihinde ön protokolü imzalanan turizm fakültesi inşaatını yapımını gerçekleştirmek amacıyla göreve geldikten sonra çalışmalara başladıklarını belirtti. Boztaş, 25 Eylül 2013 tarihinde odanın müracaatı sonrasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından eğitim ve benzeri konularda harcanabilmesi için yönetmelikte değişiklik yapılarak Resmi Gazete'de yayınlandığını hatırlattı. Boztaş, turizm şehrine Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'ni kazandırma çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Boztaş, 10 Şubat 2014 tarihinde Çeltikçi mahallesi kavşağında bulunan alanda hazineye ait olan 53 bin 600 metrekare üniversite kampüs alanı olarak ilan edilerek tahsisi gerçekleştirildini ifade etti. 3 Aralık 2014 tarihinde ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından odalarının ihtiyat hesaplarındaki parasının fakülte inşaatı yapımı için izin verildiğini hatırlatan Boztaş, bu sene de 20 Mart tarihinde Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe ile odaları arasında MATSO Turizm Fakültesi'nin yapım protokolü imzaladıklarının altını çizdi.

27 Mayıs tarihinde odalarında gerçekleşen kapalı zarf usulü ihaleye 7 firma katıldığını, 2 aşamalı olan ihalede birinci aşama kapalı zarf usulü ile gerçekleştiğini dile getiren Boztaş, ertesi gün aynı saatte ilk aşamada en düşük fiyat teklifini veren 4 firma ile ikinci aşamaya geçildiğini ve ikinci aşama ihalenin ise açık eksiltme ile anahtar teslim götürü bedel yapıldığını kaydetti.

İhaleyi 4 milyon 150 bin lira + KDV ile birlikte toplamda 4 milyon 900 bin lira Murathan Hamam Sauna Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. firması kazandığının altını çizen Boztaş, MATSO Yönetim Kurulu'nun salı günü gerçekleştirdiği haftalık toplantıda inşaat komisyonun tuttuğu raporu onayladığını vurguladı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR TURİZM İÇİN 20 YILLIK AR-GE VE ENİVASYON ÇALIŞMASI GEREKİYOR

Fakülte inşaatını 300 günde tamamlamayı ve 2016-2017 öğretim yılında açmayı planladıklarını anlatan Boztaş, şu bilgileri paylaştı: "Odamız tarafından yaptırılarak Akdeniz Üniversitesi'ne devredilecek bu fakültede bilimsel çalışmalarla desteklenen sürdürülebilir bir turizm hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir turizm için 20 yıllık Ar-Ge enivasyon çalışması gerekiyor. Bölge turizminin dünyada yaşanan en küçük sıkıntıda etkileniyor. Bu etkiyi azaltmak için sürdürülebilir turizm çok önemlidir. Turizm sektöründe eğitimli personel kadar geleceğe yönelik ar-ge enivasyon çalışmalarının önemlidir. Yaptıracak olduğumuz Manavgat MATSO Turizm Fakültesi’nin hem kalifiye personel hem de sürdürülebilir turizm ve bilimsel çalışmalar için önemlidir. Dünyada yaşanan en küçük sıkıntıda ilk vazgeçilen değil de en son vazgeçilen ülke olmamız gerekiyor. Bunda da turizmde yetişmiş kalifiye personel kadar, bilimsel çalışmalarda önemlidir."

Boztaş, İngilizce eğitim verilecek fakültede 4 ayrı bölüm olacağını ifade etti.