Adana Valisi Mustafa Büyük, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) tarafından yaptırılan ve Suriyeli ailelerin çocuklarına hizmet verecek ilköğretim okulunda incelemelerde bulundu.

Vali Büyük, Atakent Mahallesi’nde bulunan 74 dönümlük arsa üzerindeki İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesi üzerinde 24 derslikli ve prefabrik olarak inşa edilen okulun Adana’da misafir edilen Suriyeli ailelerin çocuklarının, eğitim ve öğretim ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir eksikliği gidereceğini söyledi.

Vali Mustafa Büyük, "İlimizde barınan ve daima yanlarında olduğumuz Suriyeli misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve sıkıntılarını en aza indirgemek noktasında, ilgili kurum ve kuruluşlarımız nezdinde azami gayret gösteriyoruz. Kuşkusuz ki eğitim ve öğretim, ilimizde barınan Suriyeli ailelerimizin en önemli ihtiyaçlarından biri. Bu okulumuzun önümüzdeki günlerde başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete girmesiyle, Suriyeli çocukların eğitim ve öğrenimleri adına önemli bir eksikliğe neşter vurulmuş olacak. " diye konuştu.