Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) Eyalet Hükümeti 50 Suriyeli mülteciye burs verme kararı aldı. Gelecek iki yıl için 1 milyon 650 bin Euro kaynak ayırdıklarını belirten BW Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller), “Suriyeli mültecilere eğitim imkanları sunmak ve topluma uyum sağlamaları için bir katkıda istiyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili basına bilgi veren BW Eyaleti Bilim Bakanı Theresia Bauer (Yeşiller), önümüzdeki haftadan itibaren burs başvurularını kabul edeceklerini belirtti. Bauer, “BW eyaletinde yaklaşık 11 bin mülteci yaşıyor. Mültecilerin yaklaşık 5 bini 18 ile 34 yaşları arasında. Bunların da yüzde 25’inin üniversite mezunu veya öğrencisi olduğunu tahmin ediyoruz. Dolayısıyla bu insanların önemli bir potansiyel olduğu kanaatindeyiz.” diye konuştu.

Muhalefet ise mültecilere burs kararına tepkili. BW Eyalet Meclisi CDU Milletvekili Bernhard Lasotta, hükümetin asıl sorunları görmezden geldiğini söyledi ve “Birçok mülteci sağlık ve psikolojik sorunlarlar yaşıyor. Yeşiller-SPD hükümeti acil çözülmesi gereken bu sorunlara daha bir çözüm bulmadan burs kararı almasına bir anlam veremiyorum. Dolayısıyla hükümetin burs kararını gösteriş amaçlı sembolik bir karar olarak görüyorum.” diye konuştu.