Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) işbirliğiyle Kahramanmaraş'taki çadır kentte görevli Suriyeli öğretmenlere eğitim programı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Suriye Bürosu Uzmanı Selman Işık, Kahramanmaraş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde verilen eğitimde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak kamplarda görev yapan Suriyeli öğretmenlerin mesleki yeterlilikleri ile moral ve motivasyon artırıcı bir dizi etkinlik planladıklarını söyledi.

UNİCEF ve AFAD ile yürütülen projenin işbirliği yapılan kurumlarca fonlandığını belirten Işık, kamplarda hiçbir ücret talep etmeksizin öğretmelik yapanlara teşekkür etti. Ülkelerinden ayrı kalmanın üzüntüsüyle öğretmenlerin mesleklerini yapamaz hale geldiğini belirten Işık, "Bu ülkede misafir oldukları sürece Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerin ne kadar değerli olduğunu ve Suriye'yi yeniden inşa edecek kişilerin öğretmenler olduğunu bildirmek istiyorum. Misafirlerimiz arasındaki en değerli topluluk öğretmenlerdir" ifadelerini kullandı.

UNİCEF Acil Durumlar Eğitim Müdürlüğü yetkilisi Hande Dilaver ise Suriyeli öğretmenlere yönelik eğitimin ilk startının Kahramanmaraş'ta verildiğini söyledi.

İlk pilot ilin Kahramanmaraş olduğunu dile getiren Dilaver, tüm Suriyeli öğretmenlere temel eğitim şartlarına ilişkin eğitim vermek istediklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından eğitime katılan Suriyeli öğretmenlere sertifikaları verildi.