Kahramanmaraş Sütçü İmam Kız Öğrenci Yurdu'nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle farkındalık etkinliği düzenlediler. Etkinlik kapsamında Kahramanmaraş Özel Eğitim merkezi öğrencileri yurtta misafir edildi.

KSÜ Sütçü İmam Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler Kahramanmaraş Özel Eğitim merkezi öğrencilerini misafir ederek onların hoşça zaman geçirmesine yardımcı oldular. Empati kurmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, misafir öğrenciler doyasıya eğlendiler.

Ablalarının hazırladıkları pastalardan ve ikramlardan alan öğrenciler, etkinlik boyunca çeşitli oyunlar oynadılar. 

HABER FOTOĞRAFLARI

Sütçü İmam Kız Yurdu Müdiresi Derya Abacı "sevginin ve gülümsemenin olduğu gibi farkındalığın da bulaşıcı olduğunu" söyleyerek "Bu projeyle öğrencilerimizle birlikte özel ilgiye muhtaç bireyleri yurdumuzda misafir ettik. Hem öğrencilerimizin engellilerle empati yapmasını hem de engell bireylere doğru davranma konusunda bilinç oluşturulmasını amaçladık. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalığını fark ettirmeye ce fark etmeye çalıştık. Projeyle bulaşıcı farkındalık davranışı yaymak için çaba harcadık. Etkinlik sonunda hem öğrencilerimiz, hem misafirlerimiz hem de biz çok mutlu olduk" dedi.

Abacı ayrıca "Özel Eğitim Uygulama Okul Müdürü Yunus Emre ALAGÖZ'e ve değerli öğretmenlerinin ziyaretlerine, öğrencilerimiz de uyandırdıkları farkındalık için teşekkür ederim" diye konuştu.