Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü tarafından, Cumhuriyetin ilanının 93. yılı münasebetiyle, ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferans kapsamında KSÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Edip Çelik, “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Demokrasinin en iyi cumhuriyet idaresinde uygulanabildiğinin altını çizen Çelik, Atatürk’ün yaşamından anekdotlarla cumhuriyet kavramının tarihsel gelişimine ilişkin bilgiler verdi. Çelik, “Türkiye Cumhuriyetinin tarihi, kurucusu Atatürk ile yakından ilgilidir” diye konuştu.

Atatürk’ün Cumhuriyet ile ilgili yakınlarına yaptığı açıklamaların münferit olaylar olarak dikkat çektiğini belirten Çelik, “Cumhuriyet’in devletin niteliği ve şekli olarak resmen açıklanması, Cumhuriyet’in ilan tarihi olan 29 Ekim 1923’e kadar yapılmamıştır” dedi.