Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) tarihçi-yazar Hüseyin Özhazar, ‘15 Temmuz ve Coğrafyamız’ konulu konferans verdi.

KSÜ Genç Fikir Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen konferans, KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Tarihçi-yazar Hüseyin Özhazar, 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi ve sonrasında coğrafyamızda yaşanan gelişmeler ve geçmişten bugüne coğrafyamızda oynanan oyunlara ilişkin bilgiler paylaştı.

HABER FOTOĞRAFLARI

Coğrafyamızda yaşanan gelişmeleri anlamak için ‘en uzun yüzyıl’ olarak adlandırılan 19. yüzyılın anlaşılması gerektiğini belirten tarihçi Özhazar, “19. yüzyılı anlamadan 20 ve 21. yüzyıllar anlaşılamaz. Bu yüzyıl küresel emperyalist güçlerin yeni dizaynlar planladığı dönemdir” diye konuştu.

Türkiye’nin küresel güçlerle bağlantısı konusunda 1960 darbesini anlamadan doğru bir analiz yapılamayacağını belirten Özhazar, “1960 darbesinden sonra Türkiye’nin sürekli kontrol edilebilir bir devlet olabilmesi amacıyla bir vesayet sistemi oluşturulmuştur. Bu vesayetin sürekliliği için de 4 ana unsurun Türkiye’de sürekli kontrol edilmesi gerekir” dedi. Özhazar, bu 4 unsuru; askeri bürokrasi, yargı bürokrasisi, sermaye yapısı ve medya yapısının kontrol edilmesi olarak sıraladı.

‘Bu oluşturulan vesayet alanlarıyla FETÖ’nün egemenlik kurmak, sızmak ve ele geçirmek istediği alanlar birebir örtüşmektedir’ diyen Özhazar, “Bütün bunlar, bu zihnin, kafanın, anlayışın kaynağının aynı olduğunu ortaya koyması açısından ilginç bir veri olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Konferans sunumunun ardından tarihçi-yazar Hüseyin Özhazar’a İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öz tarafından plaket takdim edildi.