Yaprak Psikiyatrik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurucusu Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, öğrencilerin, okullar açılmadan önce günde 1-2 saat ders çalıştırılarak derslere ısındırılması gerektiğini belirtti.
Yurdakul, yaz döneminde derslerden uzaklaşan ve rehavete kapılan öğrencilerin, tatil sonrası okula alışmakta büyük zorluklar yaşadığını, toparlanma sürecinin bazen uzun zaman alırken, bu sürecin çoğu zaman başarısızlığı da beraberinde getirdiğini söyledi. Yurdakul, “Çocukların okul başlayınca bir anda derslere alışması kolay değil. ‘Alıştık’ dediklerinde ise düşük notlar almış oluyorlar. Toparlanmaları şubat tatilini bulabiliyor” dedi.
Günde 1-2 saat ders
Ailelere bu konuda bazı önerilerde bulunan Yurdakul, öğrencilerin yaz tatilinde günde 1-2 saat ders çalışmasının, onların ders çalışma alışkanlıklarını kaybetmesini engelleyeceğini ifade etti. Yurdakul, şöyle devam etti:
“Aileler bu konuyu fazla abartmamalı ve çocukların yaz tatilinde olduğunu unutmamalıdır. Yeterince dinlenmezlerse okul zamanı ders çalışırken bu yorgunluk nedeniyle yeterince konsantre olamayacaklardır. Akşamları yatmadan önce yarım saat kitap okumaya alıştırmak da onları okumaya teşvik edecektir. Böylelikle kitap okuma alışkanlığını erken yaşlarda kazanmış olacaklar.”