Bitlis’in Tatvan ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına yağmur nedeniyle Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde devam edildi. Kültür merkezinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer’in günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasıyla devam etti.

Konuşmasında 23 Nisan 1920’nin unutulmaması gereken bir gün olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, "Bugün bayram birlik, dirlik günüdür. Bugün kardeşlik ve sevgi günüdür. Bugün sevinç ve neşe günüdür. Bugün insan haklarına saygı günüdür. Bugün sevgi, barış, hoşgörü ve kardeşlik tomurcuklarının açtığı gündür. Bugün bahar ve bayram günüdür. Bayramlar barış günüdür, tanış günüdür, sevgi günüdür, birlik ve beraberlik günüdür. Bu vesile ile tüm çocuklarımızın bu önemli gününü ve bayramını kutluyorum." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer’in konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından tekvando gösterisi sunuldu, şiirler okundu, şarkılar söylendi.
Arından ise Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve protokol tarafından ilk ve ortaokullar arasında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program, ilk ve ortaokul öğrencilerinin karma halkoyunları gösterisi sunmaları ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Ardından Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, eşi Çiğdem Erkan programın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmeleri tebrik etti.