Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesi’nde doğum öncesi ve sonrasında gebelikle ilgili karşılaşılacak sorunları çözme amacıyla açılan “Gebe Okulu” ilk mezunlarını verdi.

Bir ay devam eden eğitimleri başarıyla tamamlayan anne adaylarına belgeleri verilirken, verilen eğitim sayesinde anne adaylarının gebelikle ilgili bilgi sahibi olmaları sağlandı.

“Gebe” okulunu açmalarında ki amacın, gebelerin bilinçli, sağlıklı ve mutlu bir gebelik süreci geçirmeleri, doğum ve doğum sürecini öğrenmeleri, bebek bakımıyla ilgili her şeyi uygulamalı olarak görmeleri ve bunun sonucunda; sağlıklı, bilinçli gebelerin sağlıklı bebekler dünyaya getirmelerini sağlamak olduğunu belirten Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, “Bu kapsamda açmış olduğumuz okulumuzun ilk mezunlarını vermiş bulunmaktayız. Bir ay boyunca devam eden eğitimlerimiz neticesinde anne adaylarımızı gebelik süreci, gebelikte görülen şikayetler, öneriler, doğum ve doğum şekilleri, gevşeme, nefes egzersizleri, gebelik ve lohusalık depresyonu, lohusalık ve bebek bakımı, emzirme danışmanlığı ve anne sütünün önemi, aile planlaması gibi konularda bilgilendirdik.” Dedi.

Eğitimlerin devam edeceğini kaydeden Başhekim Akay, “Sağlık Bakanlığı’nın gebelik konusunda yürütmüş olduğu politikalar geldiğimiz nokta açısından çok önemli. Daha önceki dönemlerde hamile anneleri kaybediyorduk, bebekleri kaybediyorduk. Şuan Türkiye’de anne ve bebek ölümleri konusunda önemli ölçüde azalma var. Hiç bir anneyi anne olma isteğinden dolayı kaybetmeyelim yada hiçbir bebeğimizi kaybetmeyelim. Bu bağlamda birliğimize bağlı kurumlarda hem sağlıklı nesiller yetiştirmek, hem de hamilelik evresinin sağlıklı geçmesi bağlamında anne ve bebek için gerekli tedbirler alıyoruz. Gebe Okulu da bu aldığımız tedbirlerden bir tanesi. Bu kapsamda ilk mezunlarımızı verdik. İnşallah eğitimlerimiz bundan sonrada devam edecektir. Ben eğitimlerin sağlıklı şekilde verilmesinde emeği geçen tüm personellerimize emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.