Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaklaşık bir yıl önce kurulan Tatvan Satranç Eğitimi Derneği tarafından ilçedeki öğrencilere yönelik satranç eğitimi veriliyor.

Tatvan Satranç Eğitimi Derneği’nin yeni binasında verilmeye başlanan eğitim kapsamında satranç sporuna olan ilginin artırılması amaçlanıyor. Buna bağlı olarak her spor dalında ilçeye başarı üstüne başarı kazandıran ilçedeki öğrencilerin satranç sporunda da başarıyı yakalamaları ve bu sayede milli takıma girmeleri hedefleniyor.

Dernek olarak ilçede yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi veren Tatvan Satranç Eğitimi Derneği Başkanı ve Kurs Öğretmeni Selahattin Bayav, açmış oldukları kurs kapsamında 10’u bayan olmak üzere toplam 24 öğrenciye satranç eğitimi verdiklerini söyledi.
Amaçlarının ilçede satranç sporuna olan ilgiliyi artırıp, sporcuların bu alanda da ilçeye başarı kazandırmasını sağlamak olduğunu belirten Bayav, “Şu anda benle birlikte bir öğretmen arkadaşımızla ilçemizdeki 24 öğrenciye satranç eğitimi veriyoruz. Bir yandan eğitimlerimiz devam ederken diğer yandan ise yeni kayıtlar almaya devam ediyoruz. Kurslarımız tamamen ücretiz olup başvurmak isteyen öğrencilerimizin PTT hizmet binası arkasında bulunan binadaki derneğimize başvurmaları yeterli olacaktır.” dedi.

Dernek olarak yeni hizmete açtıkları hizmet binasında satranç eğitimine gelen öğrencilerin boş vakitlerini daha verimli kullanmaları için ders çalışma, kitap okuma alanı da oluşturduklarını kaydeden Bayav, şu anda satranç eğitimi alan öğrencilerin aynı zamanda Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 23 – 31 Ocak tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek Türkiye Yaş Grupları Turnuvası için ekim ayında Bitlis’te yapılacak ön eleme müsabakalarına hazırlandığını dile getirdi.

Bayav, şöyle konuştu: “Amacımız bu spora yeni gönül vermiş olan öğrencilerimizin Bitlis’teki ön elemelerden geçip, Türkiye Yaş Grupları Turnuvası’na katılımlarını sağlamaktır. İnşallah öğrencilerimiz ön elemeden geçeceği gibi Antalya’dan da iyi birer derece ile döneceklerdir. Biz bunun için gerekli altyapı ve çalışmaları yürütüyoruz. Bunun yanında dernek olarak yine en büyük hedefimiz Tatvan olarak Çocuk Satranç Takımını kurup şu anda Türkiye genelinde 26 takımı bulunan bu lige katılmak istiyoruz.”