Bitlis'in Tatvan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki ortaokul müdürleriyle TEOG sonuçlarını değerlendirme toplantısı yapıldı.

Tatvan Kız Meslek Lisesi'nin konferans salonunda düzenlenen toplantıda yapılan sunumla okul müdürlerine elde edilen başarı grafiği gösterilerek mevcut başarının nasıl arttırılabileceği üzerine müdürlerle fikir alışverişinde bulunuldu. Düzenlenen toplantıda konuşan Tatvan Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, elde edilen başarıdan ötürü okul müdürlerine teşekkür ederek, mevcut başarının artırılması için ekip halinde çalışma yapacaklarını söyledi.

Bu yıl yapılan TEOG sınavına Tatvan'dan toplam bin 934 öğrencinin katıldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, 2014-2015 eğitim öğretim yılı TEOG sınavları değerlendirme raporunu açıklayarak şöyle konuştu: "İlçemizde 2013-2014 eğitim öğretim yılında TEOG 1. sınavına ilçemizden bin 844 öğrenci katılmış olup ulaşılan genel ortalama puanı 50,08 olmuştur. Bu yıl ise, TEOG 1. sınavına ilçemizden bin 934 öğrenci katılmış olup ulaşılan genel ortalama puanı 52.22 olmuştur. dolayısıyla bir yıl arayla başarı durumumuzu 2 puan arttırmış bulunuyoruz." dedi.

Bu yılki TEOG birinci sınavında arttırılan başarının yeterli olmayacağını kaydeden Yüzer, bu başarıyı katlayarak arttırmak için daha sıkı ve disiplinli bir çalışma yürüteceklerini kaydederek, "İlçemizde eğitim başarımızı ve eğitim kalitemizi arttırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Açıklanan TEOG sonuçlarına göre başarımız karşılaştırıldığında geçen yıla göre ilçe ortalamamızın 2,14 artmıştır, ancak bu yeterli değil. Daha çok çalışacağız ve daha çok başarılı olmaya gayret sarf edeceğiz." diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından okul müdürlerine okullarının ders bazında ortalamalarını görme ve diğer okulların puanlarıyla karşılaştırma imkanı sağlandı.