Bitlis’in Tatvan ilçesinde müftülük tarafından bu yıl ilçe merkezi ve bağlı köylerde bulunan 170 cami ve Kur'an kursunda açılan Yaz Kur'an Kursları bu hafta itibariyle sona erdi. Bu yılki Yaz Kur'an Kurslarına toplam 3 bin 770 öğrenci katıldı.

Tatvan Müftülüğü tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede açılan Yaz Kur'an Kurslarının 22 Haziran'da başladığını ve bu hafta itibariyle de sona erdiğini belirtti. Açılan kurslarla öğrencilere hem Kur'an-ı Kerim hem de güzel ahlakın öğretildiğini ifade eden Kaymakam Erkan, “Açılan Yaz Kur'an Kurslarımız 5. sınıf ve üst sınıflara giden öğrencilerimize yönelik bir kurstu. Bu kurslar müftülüğümüz tarafından ilçe merkezi ve bağlı köylerimizde bulunan 170 cami ve Kur'an kursunda açıldı.” dedi.

Yaz Kur'an Kurslarına önceki yıllara oranla bu yıl daha büyük bir katılım olduğunu kaydeden Kaymakam Erkan, şöyle konuştu: “Önceki yıllarda açılan kurslara yaklaşık 2 bin katılım olurken, bu yıl ise bu rakam 3 bin 770 gibi rekor bir sayıya ulaştı. Bu da öğrencilerimizin her geçen yıl Yaz Kur'an Kurslarına olan ilgi ve alakalarının arttığını gösteriyor. Yaz kursları özellikle çocuklarımızın cami ve cemaati tanıyarak, dini bilgileri öğrenecekleri ve ibadet yapma alışkanlıklarını elde edebilecekleri önemli bir fırsat sunuyor. Bu kurslara giden öğrencilerimiz eğitim faaliyetleri yanı sıra dini bilgiler, sportif ve kültürel faaliyetler sayesinde de çocuklar tatili dolu dolu yaşama şansı bulmuş oldular.”