Sağlık alanında Avrupa’daki yenilikçi hareketlerin yerinde araştırılması projesi kapsamında düzenlenen Avrupa gezisinden dönen Tatvan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Programı öğrencileri, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan’ı ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ve Okul Müdürü Rahmetullah Yaman ile birlikte Kaymakam Murat Erkan’ı makamında ziyaret eden Sağlık Programı Hemşirelik ve Diş Protez 10. sınıf öğrencileri, Avrupa’da edindikleri deneyimlerini Kaymakam Erkan'la paylaştı.
Avusturya’nın Başkenti Viyana ve Çek Cumhuriyeti’nin Başkenti Prag’a 40 öğrenci ve 12 öğretmenle düzenlenen gezi programı hakkında Kaymakam Erkan’a bilgi veren Okul Müdürü Rahmetullah Yaman, gezi programının verimli geçtiğini söyledi. Gezi programı kapsamında öğrencilerin kendi alanlarındaki çalışmaları Avrupa’da uygulamalı olarak bire bir görme fırsatı bulduğunu ifade eden Yaman, program kapsamında Avrupa’da ayrıca tarihi ve kültürel geziler de düzenlediklerini ifade etti. Geziye giden öğrencilerin geziyle ilgili tek tek görüşlerini alan Kaymakam Erkan ise yapılan bu tür gezilerin önemine vurgu yaptı.

Avrupa’ya yapılan bu tür geziler sayesinde öğrencilerin kendi alanlarındaki uygulamaları mukayese etme ve yerinde birebir görme fırsatı yakaladığını ifade eden Murat Erkan, “Tarihi, coğrafi ve kültürel gibi zenginliklere sahip yerlerin ziyaret edilmesi iyi birer deneyim kazanma anlamında oldukça önemlidir. Yapılan bu tür programlar sayesinde öğrencilerimiz kendi alanlarıyla ilgili gerek ülkemizdeki ve gerekse Avrupa’daki gelişmeleri mukayese etme fırsatı bulabiliyorlar. Bu açıdan bu tür organizasyonların devamlı olması öğrencilerimiz açısından yarar sağlayacaktır.” dedi.

Geziden dönen öğrencilere nasihatlerde de bulunan Kaymakam Erkan, şunları ifade etti: “Öğrencilerimizin, gerek günlük hayatlarında ve gerekse gittikleri bu tür gezilerde günlük tutarak deneyimlerini kayıt altına almaları çok çok önemlidir. Örneğin günümüzdeki birçok şeyin geçmişte nasıl olduğunu öğrenmek için Eyliya Çelebi’nin Seyahatname’sinden faydalanıyoruz. Bu nedenle bizim bugün deftere işleyeceğimiz bazı bilgiler ileride çok önemli bir kaynak olabilir. Bu nedenle gittiğimiz yerlerde gezi notları tutmamız yararımıza olacaktır. Ayrıca, seviyemize uygun sosyolojik, psikolojik, akademik ve tarih kitapları gibi nitelikli kitaplar okumamız da yine kendimizi geliştirmemiz açısından son derece önemli. Her şeyden önce iyi birer dinleyici olmamız gerekir. Her şeyi iyi dinleyip iyi tahlil etmemiz gerekir. İyi bir dinleyici aynı zamanda iyi bir araştırmacıdır. Öğrenmenin ilk şartı da zaten dinlemektir. İyi birer dinleyici olursak her insandan alabileceğimiz bir şeyler muhakkak olur. Tüm bunları yapan bir bireyin her alanda başarılı olması zaten kaçınılmazdır. Ben bu vesile ile programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.