Samsun 19 Mayıs Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri ‘YES’ ‘Young European Scientists’ (Genç Avrupalı Bilimadamları) adlı Comenius projeleri kapsamında Barcelona’yı ziyaret etti.

Genel olarak okul eğitiminde kaliteyi artırmayı ve Avrupa boyutunu güçlendirmeyi hedefleyen hayat boyu öğrenme programı olan Comenius projesi kapsamında Tekkeköy ilçesindeki 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Barcelona şehrine gitti. 8. sınıf öğrencilerinden Yusuf Eren Bektaş, Aleyna Tunçel, Merve Melisa Takcı, Tila Aydın, öğretmenleri Esra Polat, Faruk Akyol ve müdürleri Kadir Hapakaz Samsun’a döndü. Projeyle uluslararası bir kültür köprüsü kurulduğunu bunun yanı sıra kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezme fırsatı bulduklarını belirten Türk heyeti, ayrıca Barcelonalılara Türk kültürünü hem de okullarını tanıtma imkanı bulduklarını söyledi.

‘Yiyecekler ve besleyicilik’ konulu 5 deneyde İtalyan öğrencilerle beraber çalışıp sunum yapan 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri, aynı zamanda teneke ve bakırdan inşa ettikleri fırınla 7 ülke arasından ikinci seçilmeyi başardı.