Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Tanrıverdi, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal ve Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanları ile birlikte, KSÜ Tekstil Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerinin ilk dersine girdi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun burada öğrenciler yaptığı konuşmada, "Tekstil sektörü, Türkiye’nin ekonomik kalkınma sürecinin baş aktörlerinden birisidir. 15 milyar dolar ihracatıyla Türkiye ekonomisine çok önemli katkılar sağlamaktadır." dedi. Başkan Zabun konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kahramanmaraş pamuktan hazır giyime her alanda üretim yapan, son teknolojiye sahip 300 fabrikasıyla dünya moda merkezlerinin en önemli tedarikçilerinden birisidir. Son yıllarda katma değerli ürün bakımından yeni yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları hızla artmaktadır. Bu yönüyle Kahramanmaraş gelecek için umut vermektedir. Sizler gibi genç, dinamik kabiliyetli öğrencilerimizin burada aldıkları eğitimle birlikte sektöre katılımı bizim için çok önemli. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak Üniversitemiz ile yaptığımız protokollerle, Tekstil Mühendisliği’ni tercih eden öğrencilerimize burs imkanı getirdik. Bununla da yetinmeyip, intörn mühendislik programımız kapsamında, fabrikalarda staj olanağı sunuyoruz. Böylece öğrencilerimiz hem maddi olarak rahat bir eğitim sürecini hem de mesleki pratiği birlikte yürütmektedir. Ayrıca, bu yıl Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul ve Akdeniz ihracatçı birliklerimizin ortak projesi kapsamında, ülke genelinde yeni ve güçlü bir burs programı ile Tekstil Mühendisliği desteklenmektedir." şeklinde konuştu.

Tekstil Sanayii Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden birisidir diyen Başkan Zabun, "Her geçen gün büyüyerek geniş istihdam olanakları sağlamaktadır. Dünya teknoloji devi firmaların katılımı ile her yıl düzenlendiğimiz Kahramanmaraş tekstil Makineleri Fuarı, Uluslararası Tekstil Zirvesi ve Defilesi organizasyonlarımız, Kahramanmaraş’ın üretimde dünyaya yayılan bir isminin olduğunu ispat ederken, tasarım ve moda kültürü ile geleceğe hazır olduğunu da ortaya koymaktadır." ifadelerinde bulundu.

"Tekstil sektöründe geleceğin en büyük üretim ve moda merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Kahramanmaraş’ta bu geniş kariyer fırsatları sizleri bekliyor. Üniversite yaşamınızın bu ilk dersinde sizlerden en büyük beklentimiz, çok çalışmak ve azimle, sabırla mesleğinizin tüm yönlerini burada en iyi şekilde kavrayarak sektöre atılmanızdır. Sizleri, isabetli tercihinizden dolayı tebrik ediyorum, yeni başladığınız üniversite hayatında başarılar diliyorum. Başta Sayın Rektörüm Prof. Dr. Niyazi Can olmak üzere, fakülte dekanımıza, bölüm başkanlarımıza ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

HABER FOTOĞRAFLARI

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise yaptığı konuşmada, “Tekstil alanında önemli bürokratlar ve iş adamları burada önemli toplantılar gerçekleştirdik. Onların ve bizim isteklerimizin aynı yönde kesiştiğini gördük. Kahramanmaraş gibi Türkiye’nin önemli tekstil şehirlerinin birinde tekstil mühendisliğinin yine aynı heyecan ve aynı planlılıkla devam etmesi yani lisans üstü programlarımız zaten devam ediyor, lisans programlarımızın da aynı şekilde devam etmesi gerekliliği yönünde hem üniversite yöneticileri hem bölüm hocaları hem de Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin bürokratları ve iş adamları aynı fikirde birleştik. Bu yönde Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın nezdinde bu lisans programımızın aktive olması için çok büyük çabalar gösterildi. Huzurunuzda Sayın Başkanımıza Serdar Zabun Beye üniversitem adına çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Program öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.