Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, "Temel eğitimde Kahramanmaraş iyi bir yerde ama istediğimiz yerde değil biz çok daha iyi düzeyde olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Bakanlığın alan çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ziyarette bulunan Kocabıyık, kendisini karşılayan Hentbol Küçükler Türkiye Şampiyonasında birinci olan sporcuları kutladı.

Kocabıyık, yapılan ziyaretlerle merkezde belirlenen eğitim politikalarının yerele ne kadar yansıdığını görmek istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ziyaret kapsamında yatılı bölge ortaokulları başta olmak üzere, anaokulları, ilk ve ortaokullarımızı ziyaret ederek yerinde görüyoruz. Şu anana kadar yapılan çalışmamızda Kahramanmaraş'ın normal seviyede ancak tam olarak istediğimiz yerde değil daha iyi olabilir. Potansiyel olarak Türkiye ortalamasının altında değil ama biz çok daha iyi yerlerde görmek istiyor ve camia olarak bunun için çabalıyoruz"

Kendisini karşılalan ve 'Altın Kızlar' olarak anılan Hentbol Küçükler Türkiye Şampiyonası birincilerine hediyelerini veren Kocabıyık,  onlarla gurur duyduğunu ve yetişmelerinde emeği geçen öğretmen ve idarecileri kutladığını belirterek, şöyle konuştu:

 "Çocuklarımız ciddi bir başarı elde ettiler ve Türkiye şampiyonu olarak diğer öğrenciler için örnek teşkil ettiler. Bu durum benim için büyük bir sürpriz oldu özellikle bir köy okulundan böyle bir başarının çıkması gurur verici normalde bizler çocuklarımızın başarılı olmaları için her şeyin en iyisini vermeye çalışırız aslında bu olay insanın içindeki azimle de neleri yapabileceğinin en büyük örneği"

Öğrencilerden spora devam etmelerini isteyen, Kocabıyık,  bu başarılarının hayatlarının her evresine yansımasını istediğini sözlerine ekledi.