Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı devam eden Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu inşaatında incelemelerde bulundu.

İnşaat çalışmaları tamamlanan pansiyon inşaatını gezerek incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, daha sonra temel çalışmaları tamamlanan okul binası inşaatına geçerek burada çalışan işçilerle sohbet etti.

İnceleme sonrasında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, büyükşehir belediyesinin bugüne kadar eğitim yatırımlarına 50 milyon TL harcadığını ve bu konuda yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı açıklamada: “Şu an Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi inşaatındayız. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime çok büyük destek veriyoruz. Eğitim çok önemli. Hem Aziz Milletimizin geleceği için hem de Kahramanmaraş’ımızın daha donanımlı hale gelmesi için büyükşehir belediyesi olarak eğitim yatırımlarını destekliyoruz. Mahallelerimize yapmış olduğumuz bu okullarımız gelecekte ilim adamlarının, mühendislerin, hukukçuların çıkmasını sağlayacak. Bundan dolayı bu eğitim yatırımlarını önemsiyoruz. Özellikle kırsal kesimlerde oturan vatandaşlarımızın çocuklarının en iyi okullarda en iyi üniversitelerde okuması için elimizden gelen gayreti Milli Eğitim’le beraber gösteriyoruz. Destek veriyoruz ve amacımızda bu. Bu okullarımızın devreye girmesiyle beraber Kahramanmaraş’ta eğitim çıtanın önemli ölçüde artacağı inancındayız. Hep beraber güçlü Türkiye yolunda Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çalışmaya devam ediyoruz. Hep beraber çalışacağız. Türkiye’miz zengin altın madenleri veya doğalgaz kaynaklarına sahip değil. Bizim zengin petrol kaynaklarımız yok. Bizim en büyük gücümüz insanımız, beşeri sermayemiz. Biz de onu en donanımlı hale getirme gayretindeyiz. Bunun için eğitim kurumlarına yoğun destek veriyoruz. İnşallah 2018-2019 eğitim yılına burayı yetiştireceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.