2015 MEB TEOG lise nakil yerleştirme sonuçların T.C kimlik numaralarını girerek http://teog2015.meb.gov.tr/ adresinden öğrenilecek. 24 – 28 Ağustos 2. Tercih döneminde ek yerleştirme için tercihte bulunan öğrenciler sonuçları bugün öğrenebilecekler. Fen, Anadolu ve Meslek liseleri 2.nakil sonuçlarını e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden TEOG tercih sonuçlarını TC kimlik no ile öğrenebilirler.
TEOG tercih sonuçları için tıklayın
Liseler için hiçbir tercihte bulunmayan veya tercihlerinden birine yerleşemeyerek açık öğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile bir orta öğretim kurumuna yerleşen öğrenciler, istemeleri halinde "e-okul.meb.gov.tr" adresinden nakil başvurusunda bulunabilecek.
MEB, yerleştirmeye esas nakil tercih sonuçlarını 24 Ağustos'ta ilan edecek. İkinci dönem nakil başvuruları, 24-28 Ağustos'ta alınacak, sonuçları 31 Ağustos'ta duyurulacak. Üçüncü dönem nakil başvuruları ise 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde yapılıp, sonuçları 7 Eylül'de açıklanacak.
Öğrenciler, bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 tercih yapacak ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden, boş kontenjan şartı aramaksızın yapıp, onaylatabilecek. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül itibarıyla sona erecek.
TEOG'da Nakil Başvuru Sonuçları Açıklandı
TEOG'da 17-21 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen nakil başvuru sonuçları açıklandı.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2014-2015 öğretim yılı 'Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi' kapsamında ortaokulların 8'inci sınıflarına yönelik 06-16 Temmuz 2015 tarihlerinde tercih işlemleri alındığı belirtilerek, yerleştirme sonuçlarının da 14 Ağustos 2015 tarihinde açıklandığı kaydedildi. Toplam 1 milyon 108 bin 182 öğrencinin tercih yaptığı, 1 milyon 36 bin 809 öğrencinin tercihlerinden birine yerleştiği, 71 bin 373 öğrencinin ise tercihlerinden birine yerleşemediğinden açık öğretim kurumlarına yönlendirildiği hatırlatılarak, "17-21 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen yerleştirmeye esas nakil için 434 bin 615 öğrenci müracaatta bulunmuş, bu öğrencilerden 101 bin 012'si tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakilleri gerçekleştirilmiştir. Yerleştirmeye esas nakil sonucunda halen okullarımızda yaklaşık 230 bin boş kontenjan mevcuttur. Nakil ve yerleştirme sonuçları, www.meb.gov.tr adresinde ilan edilmiştir" denildi.
Öğrencilerin istemeleri halinde 24-28 Ağustos 2015 ve 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde iki defa daha yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri kaydedilerek, birinci yerleştirmeye esas nakilde şu rakamların gerçekleştiği bildirildi:
"Nakil başvurusu yapan öğrenci sayısı 434 bin 615, daha önceden tercihleri arasında örgün ortaöğretim kurumuna yerleşmiş olanlardan yer değişikliği gerçekleşen öğrenci sayısı 80 bin 154, ilk yerleştirmede tercihlerinden birine yerleşemediği için açık öğretime kaydedilen öğrencilerden nakil başvurusu yapıp yerleşen öğrenci sayısı 20 bin 858."
İmam Hatip Liseleri İçin Bilgilendirme Toplantısı
Mersin'deki İmam Hatip Liselerinin eğitim kalitesi ve önemine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Suphi Öner Öğretmenevi Silifke Salonunda düzenlenen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Behzat Eğilmez ve imam hatip liseleri idarecileri katıldı.
İmam Hatip Liselerinin eğitim sistemimizdeki önemine vurgu yapan Milli Eğitim Müdürü Koca, bu okullardan yetişenlerin bir misyonu olduğunu kaydederek, bu neslin ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında büyük rol oynayacağını söyledi.
Şube Müdürü Eğilmez ise 90'lı yıllarda altın dönemini yaşayan imam hatip okullarının o yıllardaki ruhunu tekrar yakalaması için bu gayeye kendini adamış idarecilere ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.
Toplantıda, TEOG sınavı sonuçları, kayıtlarının artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar, devam eden inşaat ve onarımlar ile akademik başarının artırılmasına yönelik alınması gereken tedbirler de görüşüldü.
2015 Teog nakil yerleştirme sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan TEOG sınavı ile liselere nakil başvuru sonuçlarının Esas 2. nakil dönemi tercih sonuçlarına haberimizdeki bağlantıya tıklayarak bakabilirsiniz. MEB lise nakil işlemleri içi adaylar TC kimlik numaralarını kullanarak, e-okul üzerinden Anadolu, Fen ve Meslek liselerine arasında 2. lise tercih sonuçlarını http://teog2015.meb.gov.tr/ adresinden öğrenebilirler.