Konya Özel Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulu öğrencisi Meryem Ayşe Terzioğlu, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8’inci sınıflar için yapılan 2. dönem sınavında da tüm soruları doğru cevapladı. Terzioğlu, TEOG’un iki sınavında da ful net çıkararak toplam 240 nete ulaştı ve büyük bir başarıya imza attı.

Merve Eğitim Kurumları Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulu öğrencisi Terzioğlu, TEOG’un ilk sınavında olduğu gibi ikinci sınavında da tüm soruları doğru cevapladı. Türkiye şampiyonluğunu elde eden Terzioğlu, başarısını ailesine ve öğretmenlerine borçlu olduğunu söyledi. Terzioğlu, "Kasım ve nisan aylarında iki tane TEOG sınavı olduk ve bu iki sınavda da tüm soruları doğru yanıtladım." dedi.

TERCİHİ GÜVENTAŞ FEN LİSESİ

Lise tercihinin Merve Eğitim Kurumları Güventaş Fen Lisesi olacağını ifade eden Terzioğlu, düzenli bir çalışmayla başarıya ulaştığını anlatarak şunları söyledi: "Çok çalışmaktan ziyade daha çok düzenli çalışmayla başarıyı elde ettim. Öğretmenlerim, ailemin ve dershanemin çok katkısı oldu. Ailem hiç baskı yapmadı, hep destek verdi. Öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ediyorum."

GÜNDE 2-3 SAAT ÇALIŞTI

Son bir yılda sınava günde ortalama 2 -3 saat çalışarak hazırlandığını anlatan başarılı öğrenci, "Daha çok konu tekrarına ağırlık vermiştim. Konuları iyice oturttuktan sonra soru çözmeye gayret ediyordum. Zamanımı sürekli evde ders çalışarak geçirmedim. Bazen ailemle, bazen arkadaşlarımla rahatlamak için dışarı çıkıyordum. Son bir yılım bu şekilde geçti. Şu an çok erken belki ama ben üniversitede mimarlık okumak istiyorum. Tabi ileride fikrim değişebilir." dedi.

‘SINAVIN ŞEKLİ DEĞİŞSE DE BAŞARININ ADRESİ AYNI’

Özel Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bekir Tekçam, TEOG’da başarılı olan öğrencilerle birlikte bir açıklama yaptı. Okul öğrencisi Meryem Terzioğlu’nun iki sınavda toplam 240 soruyu doğru cevaplayarak büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayan Bekir Tekçam şunları söyledi: "Liselere giriş sınavlarının adı ve şekli değişse de başarının adresi değişmiyor. OKS ve SBS sınavlarından sonra da TEOG sınavlarında da okulumuz hem bireysel hem de kitlesel başarıda Konya’nın yıldızı olmuştur. Kasım ayındaki ilk dönem TEOG sınavında 15 öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplamıştır. Her iki sınavda da 12 öğrencimiz sadece 1 yanlış, 22 öğrencimiz sadece 2 yanlış ve 19 öğrencimiz sadece 3 yanlış yaparak başarı bayrağını ileriye taşımışlardır. Okulumuz, 177 öğrencisiyle 104,27 doğru ortalamasını yakalayarak öğrencilerimiz kitlesel başarıda hem Konya’da hem de Türkiye’de en başarılı okullar arasında olmanın gururunu bizlere yaşattılar. Tabi ki bu başarıda emeği geçen başta ailelerimizi, ayrıca fedakarca çalışan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Aynı başarının artarak devam edeceğine inancımız ve güvencemiz tamdır."