2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puanları  (YEP) ilan edilmiştir.

Öğrenciler; 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarını, yerleştirmeye esas puanları ile il  ve Türkiye geneli yüzdelik dilimlerini Bakanlığımızın www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.
 
Toplam 1.192.858 öğrencinin yerleştirmeye esas puanı (YEP) hesaplanmış ve sonuçlara göre 176 öğrenci 500 puan almıştır.
 
Öğrenciler tercih ve yerleştirme işlemleri için illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabileceklerdir.
 
Okullarda öğrenci ve velilere tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla 81 ilimizde toplam 26.846 öğretmen görevlendirilmiştir.

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenciler 14 - 24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacaklardır. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacaktır. Öğrenciler, tercih değişikliklerini okul müdürlüklerinde onaylatma işleminden önce yapmaları gerekmektedir.
 
Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan okulların önceden belirlenmiş kontenjanlarına, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan ve puan üstünlüğüne dayalı olarak öğrencilerin tercihleri doğrultusunda merkezi yerleştirmeyle gerçekleştirilmektedir.
 
Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması halinde, AOSP, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınmaktadır. 
 
11 Ağustos tarihinde de yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacaktır.
 
14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecektir.

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş yapabilmek için e-Okul’un resmi sitesine giriş yapmış olmanız gerekmekte. Site adresi e-okul.meb.gov.tr’dir. Güvenlik resmi ile beraber verilen bir kodu girmeniz gerekmektedir. Ancak bu resmi ve yazanları anlamakta veya görmekte güçlük çekebilecek öğrenciler için güvenlik kodu yenile butonu da bulunmaktadır. Ayrıca başka doğrulama işlemleri sorularıyla da karşılaşabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sitenin sizden istediği 4 haneli güvenlik kodunu girip giriş butonuna bastıktan sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne girmiş olacaksınız.

Daha sonra yapılması gerekense öğrencinize ait T.C. Kimlik numarası ile okul numarasını girmek. İçişleri Bakanlığı ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numara olan kimlik numarasına henüz sahip olmayan öğrenciler için e-Okul sistemine giriş için verilen geçici numarayı kullanabilirsiniz.  Veli bilgileri altında bulunan alanlarda ise Veli uyruğu, veli T.C. kimlik numarası gibi anneler ve babalar için ayrı alanlar bulunmaktadır.

Öğrenciye öğretmen tarafından verilen tüm bilgilerin girildiği sistemde velilerin merak ettiği bütün bilgiler sunulmaktadır, bu nedenle velilerin veli toplantısı tarihlerini beklemeleri ve olası bir olay nedeniyle veli toplantılarını kaçırmalarının önüne geçilmektedir. Ayrıca öğrencilerin gireceği tüm sınavların tarihleri, alınan tüm belgeleri, öğrencinin okuduğu tüm kitaplar, karne notu ve yıl sonu puanı gibi bilgileri, haftalık ders programını, şube başarı ortalamasını ve nakil durumu gibi birçok bilgiyi detaylıca öğrenebilirsiniz.