Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası kapsamında hayırsever Ahmet Ersoy tarafından Samsun'un Terme ilçesinde yapılacak olan, Terme Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne 8 adet derslik yapmak için protokol imzalandı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen imza töreninde konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Samsun’da hayırseverlerimizin eğitim alanında yaptığı katkılar her geçen gün artıyor. Bu da bizi son derece mutlu ediyor. Hayırseverimiz Ahmet ERSOY yurt dışında yaşıyor. Gençlik yıllarında yurt dışına gitmiş. Yurt dışına giderek orada zor şartlar altında iş adamı olmak ve yatırım yapabilecek kapasiteye ulaşmak gerçekten takdire şayan bir durum. Kendileri Terme ilçemizin Fenk Mahallesi'nde bu inşaatı yapma taahhüdünde bulundu. Ben kendisini bu nedenden dolayı kutluyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise "Hayırseverimiz Ahmet Ersoy, Terme İlçemizin Fenk Mahallesinde okulların yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, mülkiyeti maliye hazinesine ait olan bir arazide, tüm okullarımızın ortak ihtiyacı olan yemekhane, konferans salonu ve ayrıca Terme Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ne 8 adet derslik yaptırmak sureti ile eğitime çok önemli katkıda bulunacaklar. Bu proje çok özel bir proje olacak. Bunun karşılığında da Terme ilçemizdeki İmam Hatip Ortaokulu'nun ismini Ahmet Ersoy İmam Hatip Ortaokulu olarak vereceğiz. Hayırseverimiz kendi istemediği müddetçe bu isim değişmeyecek. Okul başka bir binaya dahi taşınsa ismi değişmeyecek. Buralarda yetişen çocuklarımız hayırseverimizin isminin böyle güzel işlerde anılmasına vesile olacaklardır. Projede inşaat çalışmaları bir ay içerisinde başlanacak ve Ekim ayı içerisinde yaptığımız ek bina ve derslikleri hizmete açmayı planlıyoruz. Ben bu vesile ile Hayırsever Ahmet Ersoy beyefendiye ve Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

Konuşmalarının ardından Terme Cumhuriyet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Ek Bina ve Ahmet Ersoy İmam Hatip Ortaokulu protokolü Ahmet Ersoy ve Vali Şahin tarafından imzalandı.