Atakum Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı Kutlu Doğum programı beğenildi.

Samsun Büyükşehir Atakum Sanat Merkezi'nde yapılan programa Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Rektör Yardımcısı Bünyamin Şahin, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadri Bektaş, 19 Mayıs Milli Eğitim Müdürü Köksal Kır, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Erdin, İl Şube Müdürü Hasan Öztürk, İlçe Şube müdürleri Mustafa Vahit Aslan ve Turan Çoşkun, İlçe Müftüsü İsmail Keskin, üniversite öğretim üyeleri, sivil toplum örgüt başkanları, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan okul Müdürü Nihat Albayrak, "İmtihanla geçirdiğimiz şu kısacık ömrümüzde sevgili Peygamberimiz'in yaşantısı, bizi asıl alemdeki hedefimize ulaştıracak en canlı örnektir. Onun çocuklarla, ailesiyle, arkadaşlarıyla, insanlarla ve diğer varlıklarla olan ilişkilerinde takındığı tavır ve Rabb'ine karşı olan sarsılmaz imanı bizim de yol haritamız olmalıdır." dedi. Aksi taktirde bugün insanlığın düştüğü bu akılalmaz kargaşadan kurtulmanın mümkün olmadığının bilinmesi gerektiğini dile getiren Müdür Albayrak, "Bu bilinçle ve hep birlikte, iyiliğin yayılmasında ve kötülüğün önlenmesinde azami gayret göstermeliyiz. Birlikte ve kardeşçe hareket ederek, yediğimizden ve giydiğimizden paylaşarak ve asıl yurdun ahiret olduğunu daima hatırlayarak yaşamanın gayreti içinde olmalıyız." şeklinde konuştu.

Programda öğrenciler Hz. Peygamber (SAV)'e yazılmış şiirler, naat ve ilahiler seslendirdi. Hazırlanan slaytta öğrencilerin Hz. Peygamber ile ilgili düşüncelerine yer verildi. Resim öğretmeni tarafından yapılan Kabe maketinin etrafında ihramlı olarak tavaf yapan öğrenciler, salondakilere duygulu anlar yaşattı. Program sonunda geceyi hazırlayan öğretmenlere protokol tarafından çiçek hediye edildi.